Göteborg Horse Show och Svenska Ridsportförbundet står gemensamt bakom ett stipendium för att ge större möjligheter till elitsatsande ungdomar. Fälttävlansryttaren Ida Rönneholm är en av dem som får ta del av stipendiet. – Jag känner mig bara jättetacksam och nästan lite chockad. Det kommer att göra en jätteskillnad, säger hon.
Stiftelsen Göteborg Horse Show har en lång tradition av att dela ut stipendium till elitsatsande juniorer och young riders. Svenska Ridsportförbundet och Gothenburg Horse Show står tillsammans bakom projektet. Efter några års uppehåll gjordes ett omtag och nu är de första nya stipendiaterna utsedda.
Ridsporten fostrar morgondagens ledare och det är många chefer vars ledarskap en gång formats på stallbacken. För andra året i rad delar Stora Enso ut ett stipendium som uppmuntrar och stärker kvinnligt ledarskap. Ansökningen för 2024 är nu stängd.
För ridsport i världsklass krävs tränare i toppklass. Svenska Ridsportförbundet utbildar och fortbildar varje år omkring 900 licenserade tränare som alla spelar en viktig roll för ridsportens utveckling. Ta chansen du med och sök vår C-tränarutbildning senast den 15 september.
Hösten är en perfekt tid att gnugga geniknölarna och vässa sina kunskaper. Passa på att uppdatera dig om arbetsmiljö och arbetsrätt genom Hästsportens Folkhögskolas digitala utbildningar. Kolla in alla kursdatum och sista anmälningsdagar här.
Som ett hjälpmedel i att bedöma samspelet mellan häst och ryttare på framridning enligt regelverk och riktlinjer för hästvänlig ridning, finns en guide för överdomare. Den har nu uppdaterats och finns tillgänglig för alla.
Ridsportens ryttarmärken har funnits i snart ett sekel. Svenska Ridsportförbundet vill nu locka fler märkestagare och inför 2024 en ny utbildningsplan med tydligare fokus på hästvälfärd, hästkunskap, värdegrund och trygghet.
Hästsportens Folkhögskola erbjuder flera digitala utbildningar inom arbetsmiljö och arbetsrätt under 2024. Kolla in alla kursdatum och sista anmälningsdagar här.
Drömmer du om att jobba med hästar? Eller jobbar du redan i stallkläder men hungrar efter mer kunskap? Kolla in höstens utbildningar redan nu och ansök innan den 15 april.
Ridsporten fostrar morgondagens ledare och det är många chefer vars ledarskap en gång formats på en hästdoftande stallbacke. Nu introducerar Stora Enso ett nytt stipendium som uppmuntrar och stärker kvinnligt ledarskap. Ansök senast den 31 januari 2024.
De är åtta ryttare man tror kan nå internationell toppnivå. Därför är de uttagna till Svenska Ridsportförbundets Ryttarutvecklingsprogram ATG Talang och får nu nya möjligheter att ta karriären vidare. – Jag är så tacksam och ser fram emot precis allt. Höjdpunkten blir att ha ”Yogi” som mentor, säger 20-åriga fälttävlansryttaren Wynja Eriksdotter Rubin.
Nu har ATG Talangerna haft fjärde och sista träffen för årets upplaga av Ryttarutveckling steg 4. Det har blivit dags för åtta lika motiverade som engagerade ryttare att ge plats för ett nytt gäng. Men inte utan ett visst vemod. - Saknar er redan, skriver dressyrryttaren My Sandgren i en kommentar på Instagram.
Svenska Ridsportförbundets genomför en enkätundersökning för att ta reda på bilden av ridläraryrket bland unga hästintresserade. Är du mellan 16-27 år vill vi ha ditt svar!
För den som brinner för att utveckla hästar och människor och drömmer om en karriär inom ridsporten kan ridlärarutbildningen vara det perfekta valet. En av de som tog chansen är Moa Nilsson, som idag jobbar på Hallsta Ridklubb. – Man skapar kontakter och minnen för livet och har otroligt kompetenta lärare, säger Moa.
Fredagen den 1 december presenterar Sweden International Horse Show, i samarbete med Lövsta Stuteri, Ridskolan Strömsholm och Flyinge, ett unikt program för de som arbetar med eller vill arbeta med hästar och ridsport.
För dig som drömmer om att bli ridlärare eller vill förnya och utöka dina teoretiska hästkunskaper finns flera kurser att söka just nu hos Hästsportens Folkhögskola. Sista ansökningsdag är den 15 oktober.
Dressyrtränaren Catrin Henriksson, Årets tränare 2022, välkomnar alla och älskar att se andra utvecklas. Har du en tränare i världsklass? Nominera till Årets tränare senast 1 oktober.
Behovet av kompetenta ridlärare i våra föreningar är stort. Det visar en kartläggning som Svenska Ridsportförbundet har gjort. - Framför allt är det viktigt att vi kan behålla kompetent personal över tid. Erfarenhet ger skicklighet, säger Maria Eriksson, ordförande i Ridskole- och Utbildningssektionen, RUS.
Tycker du om pedagogiska utmaningar, att möta människor och vill arbeta med hästar på heltid? Nu kan du vidareutveckla dig som ridlärare. Ansökningstiden till SRL II med start i augusti är förlängd till 1 maj.
Ridlärare är ett drömyrke för den som gillar pedagogiska utmaningar, att möta människor och såklart att arbeta med hästar på heltid. Under hösten har en rad ridlärare fått ta emot diplom för godkänt yrkesprov.
Nu har vi preppat vår utbildningsportal med rykande färska webbplatser för Ryttarutveckling nivå 1 och 2. Ryttare/kusk, förening eller kanske förälder? Här får du grundkunskaperna om hästar och ridning .
– Det är roligt att hela tiden lära sig mer och få nya utmaningar. Jag brinner för kunskap. Det säger Isabelle Serrander som ska bli B-tränare i dressyr.
Varje år utbildar och fortbildar Svenska Ridsportförbundet cirka 900 licensierade tränare. – Diplomeringen är en kvalitetssäkring och ett bevis på att tränaren har dokumenterade kunskaper i hästvälfärd, pedagogik och ridning/körning, säger Lollo Magnusson som arbetar med för tränarutbildningen på Svenska Ridsportförbundet.
Nu finns nya Ridhandboken 2 – Vidareutbildning av ryttare och häst, i Idrottsbokhandeln. En faktaspäckad ”ridbibel” på hästens villkor för alla som siktar högt i dressyr, hoppning och fälttävlan. gress
”Årets tränare” Catrin Henriksson beskriver sig som en helt vanlig tränare som kämpar på i det tysta. Men så vanlig är hon nu inte. Hemma på Dressyrgården i Våxtorp går god ridning hand i hand med fika, egna serier och minigalor.
Ridlärare är ett drömyrke för den som gillar pedagogiska utmaningar, att möta människor och vill arbeta med hästar på heltid. Under hösten har en rad ridlärare fått ta emot diplom för godkänt yrkesprov.