Annons
Annons

Drömmer du om att bli ridlärare? Vill du lära dig mer om hästar? Ansök nu till flera spännande utbildningar

För dig som drömmer om att bli ridlärare eller vill förnya och utöka dina teoretiska hästkunskaper finns flera kurser att söka just nu hos Hästsportens Folkhögskola. Sista ansökningsdag är den 15 oktober.

Svenska Ridsportförbundet är huvudman för flera kurser inom Hästsportens Folkhögskola. Just nu finns chansen att söka tre utbildningar på Ridskolan Strömsholm med start runt årsskiftet 2023/2024:

  • Hästkunskap grundkurs Länk till annan webbplats.. Denna kurs är för dig som vill förnya och bygga på dina teoretiska hästkunskaper och vänder sig i första hand till dig som är yrkesverksam inför hästnäringen och vill förbereda dig inför yrkesprov som hästskötare. Kursen innehåller bland annat kunskap om fodermedelslära, säkerhet och hantering, anatomi, hälsovård och sjukvård.

  • Hästkunskap fördjupningskurs Länk till annan webbplats.. Det finns alltid mer och lära och denna kurs ger dig som har god grundkunskap om hästar fördjupade kunskaper. Kursen vänder sig i första hand till redan verksamma ridlärare inom hästnäringen där kursplanen exempelvis innehåller planering och skötsel av ridanläggning, exteriörbedömning och foderstartsberäkning.

  • Svensk Ridlärare I. Länk till annan webbplats. Brinner du för att utveckla hästar och människor, och vill ha en professionell karriär inom ridsporten? Då är detta en utbildning för dig. Vid genomgången utbildning med godkänd kurs och godkänt yrkesprov erhålls av Svenska Ridsportförbundet titeln SRL I (Svensk Ridlärare I). Utbbildningen innehåller bland annat teori inom pedagogik och ridskoleverksamhet samt egen färdighetsträning i ridning och undervisningsmetodik.

Är du nyfiken på andra utbildningar inom hästsporten? Kika HÄR Länk till annan webbplats.!

Publicerad:

Aktuellt