Annons
Annons

Ungdom

Ung i ridsporten? Du kan påverka framtiden!

Ridsporten är ung, mer än hälften av alla medlemmar i landets ridklubbar är under 26 år. Genom vår unika struktur ges du som ung chansen att tidigt lära dig besluta om, driva och genomföra projekt. Att få förtroendet att leda och påverka är ett stort, och inte minst, utvecklande ansvar.

Som ung i ridsporten har du alla möjligheter att påverka. Inte bara frågor som rör barn och ungdomar, utan ambitionen är att ha unga engagerade i ridsportens alla verksamheter. Att unga finns med där besluten fattas, från lokal till central nivå, är ganska unikt.

Ungdomar på Botkyrka RS pratar utanför ridbanan.

Foto: Mikael Sjöberg

CUS

På central nivå finns Centrala ungdomssektionen (CUS). Här engagerar sig unga för andra unga.

Tjejer på ridbana. 

DUS

I landets 19 ridsportdistrikt finns DUS, den viktiga länken mellan föreningarnas US och den Centrala ungdomssektionen, CUS.

Ungdomar på Botkyrka RS pratar utanför ridbanan. 

US

För att föreningen ska beviljas anslutning till Svenska Ridsportförbundet måste det finnas en ungdomssektion (US).

Illustration käpphäst

Käpphästar

Barn och unga har en fantastisk förmåga att leva sig in i leken och käpphästaktiviteter är inget undantag. De ger inspiration till både rörelse och kunskap som kommer till nytta även i stallet.

Rosetter och prov kunskapstävlingen Vi i stallet.

Vi i stallet

Vi i stallet är ett roligt sätt för ungdomar att utveckla hästkunskapen tillsammans med hästar och kompisar i stallet. 2024 kan tävlingen hållas från 1 maj till 31 oktober.

Hästkunskap Cup Finalen 2019.

Folksam Poängjakten

Hästälskare mellan 13-18 år! Hösten 2023 kör vi en ny spännande omgång av Poängjakten med roliga utmaningar på er stallbacke. Vinnande laget får resa, boende samt biljetter till Göteborg Horse Show.

Bilder på det nya materialet till Trygg i stallet lådan.

Trygg i stallet

I trygghetsådan hittar du tips, fakta och verktyg som handlar om trygghet, trivsel och likabehandling, och om svåra frågor som sexuella trakasserier och övergrepp.

Ungdomar på Botkyrka RS pratar utanför ridbanan. 

Riksungdomsmöte

Riksungdomsmötet (RIXU) är ungdomarnas egen ridsportstämma. Under mötet väljs det vilka ledamöter som ska föra ungas talan i ridsporten i Centrala Ungdomssektionen.

Poängutmaningen

I poängutmaningen får du och dina kompisar testa er kreativitet och hästkunskap. Tävlingen består av fyra stycken utmaningar som ni redovisar antingen på Instagram eller TikTok.

Aktuellt