Annons
Annons

Käpphästar

Barn har en fantastisk förmåga att leva sig in i leken och käpphästaktiviteter är inget undantag. De ger inspiration till både rörelse och kunskap som kommer till nytta även i stallet.

Inomhus, utomhus, hemma, i skolan eller på stallplan... käpphästen kan vara med överallt. Det är enkelt att hitta aktiviteter som alla kan vara med på, i alla åldrar.

Testbild

Foto: Test Testsson

Käpphästar på Överby Hästsportförening.

Sju skäl att älska käpphästar

Käpphästar är inspiration och glädje. Vi har samlat sju skäl men gissar att det finns många fler!

Käpphästekipage i väntan på sin tur SIHS.

Rörelseglädje på barnens villkor

Käpphästar lockar till lek och rörelse och öppnar dörrarna till en härlig hästvärld där bara fantasin sätter gränser. Filmen nedan visar hur käpphästarna kan användas för att motivera mer rörelse i skolan.

Bild från Lördagens käpphästtävling på SIHS 2021. Käpphästhoppning presented by Friends under Sweden International Horse Show.

Tävla

Det fina med käpphästar är att det inte finns något rätt och fel eller omfattande regelverk.

Käpphästekipage väntar på sin tur.

Inspiration

Det finns massor av inspirationskällor till både käpphästaktiviteter och hur du skapar din egen käpphäst. Vår målsättning är att efter hand samla inspiration och bra exempel här på ridsport.se

Käpphäststall på Överby Hästsportförening.

Käpphästgruppen

Käpphästar har länge lockat till lek och rörelse hos barn och unga. De kan också användas i ett mer utbildande och lärande syfte. Möjligheterna är många!