Annons
Annons

Sju skäl att älska käpphästar

Käpphästar på Överby Hästsportförening.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Käpphästar är inspiration och glädje. Vi har samlat sju skäl men gissar att det finns många fler!

Hantverk

Det är kul att tillverka sin egen käpphäst. Det behöver inte vara svårt. Välj ett mönster och kom igång. Håll det enkelt i början. Det finns många tyger, knappar och material som klippta och skurna för huvud, ögon, man och utrustning. Övning ger färdighet.

Hobby

Käppisarna hämtar inspiration från ”riktiga häst­världen”, men är en egen värld och en självständig sport. Alla deltagare fångas av olika saker; pyssel, kompisar, mysa med käppisar, tävla… Välj allt eller den del du tycker är kul.

Träning

Att rida käpphäst kräver både kondition, benstyrka och kroppskontroll. Suverän motion helt enkelt. Ta med din käppis ut i naturen så får du frisk luft på köpet.

Tävling

Dressyr, hoppning, fälttävlan och westernridning. I dag finns tävlingar i flera grenar. I dressyr finns vanliga program liksom de fria programmen, kür. I hoppning kan ribban ligga runt 80 centimeter. ”Det är sjukt jobbigt att hoppa”, intygar Livea Larsson. Höjdrekordet finns i Finland och är 1,41 meter.

Kamratskap

Käpphästarna öppnar dörrar till en varm gemenskap med vänner från hela världen. Du får kompisar för livet.

Kunskap

”Käppisar” är suveräna kunskapsspridare – hela ridsporten i miniatyr och ett perfekt sätt att lära till exempel ridbanans vägar, säkra grepp, dressyr­program och allt runt tävling.

Fantasi

I käpphästvärlden flödar fantasin. Här finns inga rätt eller fel eller tunga reglementen. Sätter fart på din kreativitet.

Publicerad: