Annons
Annons

Om oss

Välkommen till Svenska Ridsportförbundet! I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsport med kvalitet för alla hela livet.

Svenska Ridsportförbundet är en idrottsorganisation som utgörs av omkring 850 föreningar med över 150 000 enskilda medlemmar spridda över 19 ridsportdistrikt. Tillsammans arbetar vi efter visionen svensk ridsport - världens bästa! Vi verkar för att främja och utveckla ridsport som motion, folksport och tävlingsidrott med fokus på frågor som hästvälfärd, trygghet, säkerhet och hållbarhet.

Svensk ridsport har under 2020-talet haft enorma framgångar, med såväl VM-guld som OS-guld. Många är de ryttare som inlett sina karriärer på våra världsunika ridskolor, för ingenstans är ridsporten så tillgänglig som här. Vi är stolta över att ridsport är Sveriges största idrott för funktionsnedsatta och landets näst största ungdomsidrott.

Svenska Ridsportförbundet grundades 1993 men vår historia går tillbaka till 1912. Vi är en del av såväl Riksidrottsförbundet som de europeiska och internationella ridsportförbunden European Equestrian Federation (EEF) och Fédération Equestre Internationale (FEI). Svenska Ridsportförbundet är också del av flera olika organisationer inom hästnäringen i Sverige.

Häst i hage med smörblommor i förgrunden.

Foto: Mikael Sjöberg

Innehåll

Aktuellt