Annons
Annons

Vi i stallet

Rosetter och prov kunskapstävlingen Vi i stallet.

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Vi i stallet är ett roligt sätt för ungdomar att utveckla hästkunskapen tillsammans med hästar och kompisar i stallet.

2024 kan tävlingen hållas från 1 maj till 31 oktober.

Tävlingen som den Centrala ungdomssektionen ligger bakom , arrangeras med hjälp av distriktens ungdomssektioner. Tävlingen är riktad till barn från det år de fyller nio, till och med det år då de fyller tretton.

Tävlingen baseras på Vi i stallet-boken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det är en arbetsbok med tillhörande webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som finns på vår utbildningsportal. Där hittar ni filmer, olika quiz och annat material som ni kan använda er av i undervisningen.

Så beställer du material

Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Beställningen kan även göras via telefon 0411-16777
Bilder att marknadsföra tävlingen med finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Till dig som vill vara med

Kolla med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni kan vara med i tävlingen. Du och dina kompisar ska under året fylla från 9 upp till 13 år. Ni får vara 3-5 deltagare i ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd för deltagare som behöver det.

Plugga på teorilektioner

Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken och webben Vi i stallet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna, se information längre ner på sidan. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget till distriktet som arrangerar tävlingen.

Till dig som ska vara kursledare/lagledare

Föreningen anmäler ett eller flera lag till respektive distrikt, håll utkik på deras hemsida för mer information. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Planera in ett antal teoriträffar och informera föreningens barn som under året fyller 9-13 år om tävlingen. Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet.

Priser i tävlingen

Vinnande lag i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Rosetter och present till deltagare utlovas!

Information till distrikten

Senast 10 dagar innan tävlingen meddelar distriktet antal anmälda lag till carin.danielsson@ridsport.se. Därefter skickas prov, facit, prischeck, rosetter och present till distrikten.

Frågor?

Har du frågor om tävlingen, kontakta ditt distrikt.
För övriga frågor kontakta: Elin Jäderholm,
Svenska Ridsportförbundet 0220-45621 e-post: elin.jaderholm@ridsport.se

Publicerad: