Annons
Annons

Ryttarutveckling ATG-Talang - Tack för i år!

Nu har ATG Talangerna haft fjärde och sista träffen för årets upplaga av Ryttarutveckling steg 4. Det har blivit dags för åtta lika motiverade som engagerade ryttare att ge plats för ett nytt gäng. Men inte utan ett visst vemod.
- Saknar er redan, skriver dressyrryttaren My Sandgren i en kommentar på Instagram.

Det har definitivt varit full pott på sammanhållningen mellan årets ATG Talanger. Den goda stämningen har inte bara märkts i glada tillrop på sociala medier, smittande skratt och goda samtal i pauserna, utan kanske främst i samband med föreläsningarna. Alla har kommit till tals och alla har delat med sig av sina erfarenheter, vilket verkligen har bidragit till ett positivt, lärande klimat på träffarna.

Fysträning på schemat

Året har ramats in av fyra, avsuttna träffar. Den första på Bosön.
- Att starta upp satsningen på Bosön sätter lite av tonen för hela året. Där får ryttarna dela arena med andra idrottare, och vi lägger även stor vikt vid fysträning, kost och hälsa den första träffen, säger Anna-Clara Pettersson som är koordinator för utvecklingsprogrammet.

Fysträning och kost är något som finns med på schemat vid samtliga träffar, liksom idrottspsykologi under ledning av Johan Plate. I övrigt är det ett smörgåsbord av kunskap och inspiration som deltagarna får ta del av. Allt från koll på avtalsjuridik, hur man hanterar media på ett klokt sätt till hästkunskap med fokus på den senaste forskningen och tekniken.

Citatikon

Tack alla för allt!

Mellan träffarna är det i samråd med mentorerna – Louise ”Lussan” Nathhorst, Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson och Göran ”Yogi” Breisner – som ryttarna kommer fram till vad de behöver fokusera på för att komma ett steg vidare i sina sportsatsningar. Dressyrryttaren Cecilia Bergåkra summerar året på sina sociala medier.
- Tack för ett fantastiskt år. En stor push framåt i våra individuella satsningar med en massa inspiration och kunskap. Så tacksam för nya, viktiga kontakter för framtiden och bäst av allt härliga vänner i sporten! Tack alla för allt!

Nu har det blivit dags att starta upp den tionde upplagan av ATG Talang. Vi säger tack och lycka till André Brandt (hoppning), Erik Dahnelius (hoppning), Kajsa Björe (hoppning), Cecilia Bergåkra (dressyr), Klara Svanberg (dressyr), My Sandgren (dressyr), Aria Ramkali (fälttävlan) och Amanda Andersson (fälttävlan). Samtidigt hälsar vi ATG Talangerna 2024 varmt välkomna!

Läs mer om Ryttarutveckling.

Text och foto: Jessica Bergström

Publicerad:

Aktuellt