Annons
Annons

Stora Enso lanserar stipendium som stärker ridsportens kvinnliga ledare

Stora Enso lanserar stipendium som stärker ridsportens kvinnliga ledare. Foto: Mattias Burling/Svenska Ridsportförbundet.

Ridsporten fostrar morgondagens ledare och det är många chefer vars ledarskap en gång formats på en hästdoftande stallbacke. Nu introducerar Stora Enso ett nytt stipendium som uppmuntrar och stärker kvinnligt ledarskap. Ansök senast den 31 januari 2024.

Ridsporten är en riktig ledarskapsskola där många hästtjejer (och hästkillar) idag återfinns på ledande positioner. Det är ingen slump - Svenska Ridsportförbundet lägger stor vikt vid just ungas engagemang och ledarskap där unga utgör en stor och viktig resurs för hela ridsporten. Att unga ska finnas med där besluten fattas framgår till och med av Svenska Ridsportförbundets stadgar vilket faktiskt är unikt inom idrotten. Det finns många fantastiska ledare inom ridsporten och vår förbundssponsor Stora Enso lanserar nu ett nytt stipendium som särskilt uppmärksammar just kvinnligt ledarskap. Stipendiet riktar sig till tjejer/kvinnor i alla åldrar.

– Föreningslivet, hästkontakten och stallsysslorna bidrar till att ridsporten formar så många fantastiska ledare. Som en del av Stora Ensos engagemang i ridsporten vill vi aktivt bidra till att stärka kvinnligt ledarskap, ett ledarskap som spelar en viktig roll i att modernisera hur bolag styrs och organiseras. Vi vill stötta ledarskap som präglas av trygghet och relationsbyggande och vara med på resan mot att forma framtidens ledare, säger Per Lyrvall, Sverigechef på Stora Enso.

Vad är syftet med stipendiet?

Stipendium stöttar en framåtsträvande tjej/kvinna i hennes fortsatta utveckling, ledarskap och nätverkande.

Vad omfattar stipendiet?

En premie på 25 000 kronor som kan gå till valfria studier inom ramen för ledarskap och personlig utveckling.

Vem kan söka?

Stipendiet riktar sig till tjejer/kvinnor i alla åldrar vars ledarinsatser inom ridsporten aktivt bidragit till att stärka en förening, grupp eller liknande. Det kan handla om såväl formellt som informellt ledarskap. Viktigast är att den sökande visat till exempel hjälpsamhet, förtroendeskapande, stort driv eller inspirerat andra. Den sökande har också en ambition att fortsätta utvecklas både som person och som ledare.

Vad ska ansökan innehålla?

Beskrivning av ditt ledarskap och dina framtida mål, dina värderingar, motivation och drivkraft samt hur du tänker använda stipendiet för att uppnå framtida mål.

Hur ansöker jag?

Du ansöker genom att fylla i detta Forms-formulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När är sista ansökningsdag?

Den 31 januari 2024. Finalisterna meddelas via mail senast den 7 februari 2024.

Hur utses vinnaren?

Tre finalister väljs ut av en jury från Stora Enso. Finalisterna får möjlighet att komma till Gothenburg Horse Show i februari för en inspirerande dag. Under dagen kommer finalisterna att få göra en sista pitch innan den slutgiltiga stipendiemottagaren utses.

Publicerad:

Aktuellt