Annons
Annons

Nominera Årets tränare!

Årets tränare 2022, Catrin Henriksson tar emot alla typer av hästar och ryttare. Vem tycker du ska vinna priset Årets tränare 2023?

Foto: Lottapictures

Dressyrtränaren Catrin Henriksson, Årets tränare 2022, välkomnar alla och älskar att se andra utvecklas. Har du en tränare i världsklass? Nominera till Årets tränare senast 1 oktober.

Hitta formeln för lättridning, piaff, dressyrtävlingen utomands eller SM-guld i fälttävlan. Det spelar ingen roll. Hos dressyrtränaren Catrin Henriksson från Våxtorp i Skåne får alla elever samma support.
- Även de mindre rutinerade ekipagen tillför så mycket glädje och energi för jag vet att de kämpar. När jag får hjälpa dem kan det bli att jag öppnar upp en helt ny värld för dem - det är häftigt, säger hon.
Det är just mixen av elever och hästar som är det bästa med tränarjobbet menar Catrin som är utbildad och diplomerad B-tränare. Förra året kammade hon hem utmärkelsen Årets tränare 2022. Nu kan du vara med och avgöra vem som vinner utmärkelsen i år.

Har du en tränare av bästa märke som alltid som sätter hästvälfärden främst och lyfter varje elev? Nominera bums. Så här gör du.

Med tränare menar vi en person som är diplomerad A-B eller C- tränare med aktiverad licens och aktuell fortbildning samt medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

En bra tränare gör den svåra rid/körkonsten enkel, får dig och din häst att utvecklas på just era villkor och längta till nästa träningspass! En bra tränare väcker lust, är lyhörd, lyfter varje elev och hjälper dig att sätta dina mål - och nå dem.  Precis en sådan tränare är Catrin Henriksson som vann priset Årets tränare 2022.

Foto: Lottapictures

Mer om Catrin i Häst&Ryttare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KLOKA RÅD FRÅN ÅRETS TRÄNARE 2022

  • Lite varje dag gör underverk. Träna ofta på det du behöver förbättra.
  • Kontinuitet är den största framgångsfaktorn. Tro på det du gör och ha en röd tråd.
  • Det du gör ofta blir du bra på. Ställ dig frågan vad du vill bli bra på. När du vet svaret så gör du det oftare.
  • Räkna statistik på alla dina starter, det tydliggör vad du är bra på och vad som behöver förbättras.
  • Tävla mot dig själv. Jämför dig inte med alla andra utan utgå från dig själv, dina egna och hästens förutsättningar.
För att öka intresset för dressyren har Catrin Henriksson bland annat skapar sina egna tränings- och tävlingskoncept där bara fantasin sätter gränser. Läs mer i Häst&Ryttare.

Foto: Lottapictures

Publicerad:

Aktuellt