Annons
Annons

Dröm dig tillbaka till SIHS 2023 - och ladda om till nästa års hästfest

SIHS 2023. Foto Roland Thunholm.

Sweden International Horse Show 2023 bjöd på toppsport i hela fem grenar, toppat med showinslag i världsklass. Den totala publiksiffran landade på 77 957 med en toppnotering för lördagseftermiddagen, då 11 824 personer såg den populära matinéföreställningen. Planera in nästa års SIHS redan nu: den 28 november-1 december 2024 är det dags igen!

– När vi summerar årets SIHS är vi oerhört glada och stolta – det blev precis den härliga hästfest vi jobbat för att skapa. Stort tack till alla som var med och bidrog till festen – tävlingsekipage, showdeltagare, publik, sponsorer och sist men verkligen inte minst – våra fantastiska funktionärer! säger Christin Ericsson, Event Director Sweden International Horse Show.

Världens bästa ryttare och kuskar kom till Friends Arena och bjöd publiken på sportupplevelser utöver det vanliga i så väl hoppning som dressyr, fälttävlan, sportkörning och tölt.

I Lövsta Top 10 Dressage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. blev det en spännande kamp mellan världsettan Jessica von Bredow-Werndl och Nanna Skodborg Merrald. Segern, med 0,67 procentenheter till godo, gick tillslut till Jessica som därmed kan fira en trippel Top 10-segrar. Hela tre personbästa sattes i finalküren.

Hoppningens Sweden Grand Prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bjöd på en drömseger när Petronella Andersson vann framför hemmapubliken med debuterande Odina van Klapscheut.

I fyrspannens FEI Driving World Cu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.p fick Boyd Exell för första gången på sju år se sig slagen i Friends Arena. Bram Chardon var kusken som lyckades med bedriften att slå närmast oslagbara världsettan.

Tävlingarna avslutades med den fartfyllda och publikfriande finalen i Top 10 Indoor Eventing Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den franske speedkanonen Maxim Livio red för andra året i rad hem segern på Boleybawn Prince.

För första gången sände TV4 från SIHS. Det blev en storsatsning med hela 34 timmar TV och ännu mer material på TV4 Play. SIHS syntes också i morgonsoffor, eftermiddagsprogram och i fina reportage. Dessutom kommer ett sammandrag från evenemanget att sändas i mellandagarna. Alla tävlingsklasser och showprogram kan ses i efterhand på TV 4 Play Länk till annan webbplats.

Sweden International Horse Show är traditionsenligt tillbaka första adventshelgen nästa år: 28 november - 1 december 2024.

Publicerad:

Aktuellt