Annons
Annons

Ideellt engagemang

En viktig del av föreningslivet är det ideella, frivilliga arbetet där vi tillsammans genomför olika aktiviteter. Att vara ideell är en viktig del av den svenska ridsportens tradition och kultur.

Genom att arbeta tillsammans och bidra till den gemensamma verksamheten är vi med och bevarar och utvecklar ridsporten för kommande generationer. Det är viktigt på riktigt.

Ridsporten är i grunden en ideell verksamhet som bygger på samarbete och gemenskap. Att vara ideell innebär att du arbetar utan att ta ut någon ersättning. Du delar med dig av din tid och ditt kunnande, för att bidra till föreningens verksamhet. Ideellt arbete är även en viktig del av föreningslivet och en förutsättning för att föreningen ska fungera. Ideellt arbete kan omfatta allt från att organisera evenemang och tävlingar till att bidra med sin kunskap och erfarenhet för att förbättra föreningens verksamhet eller anläggning. Nedanstående utgångspunkter är viktiga när styrelsen planerar för föreningens ideella engagemang.

Arbetet i föreningen gör vi tillsammans

När du delar med dig av din tid och kunskap växer den till aktiviteter som gör gott och sprider glädje för många. Du träffar nya vänner som delar samma intresse och du är med och påverkar din och andras framtid i ridsporten. En gemenskap som utvecklar och stärker vår förening och oss som medlemmar.

Bestäm vad du vill göra

I föreningen finns massor av olika uppgifter, som går att göra på en mängd olika sätt. Ett ypperligt tillfälle att lära något nytt, att testa idéer och göra saker som du tycker om. Var tydlig med vad du vill göra och när du har möjlighet så kan vi tillsammans i föreningen organisera vårt gemensamma arbete och ta vara på olika kompetenser på ett klokt sätt.

Påverka själv – och var en del i något större

En spännande del av föreningslivet är möjligheten att påverka. Du kan vara med att tycka till om och ibland bestämma, vad som händer i din förening. Och har ni idéer i er förening som är större, som kan omfatta fler hästvänner, finns vägar att driva dem i hela Svenska Ridsportförbundet.

Kontakta styrelsen i din förening

Brinner du för några särskilda områden inom ridsporten? I föreningen kan du hjälpa till med just det du tycker är roligt och viktigt. Du kan göra skillnad – tillsammans med andra. Kontakta styrelsen i föreningen som organiserar de ideella insatserna!

Publicerad: