Annons
Annons

Ridsport 2025

Häst på bete i motljus.

Svenska Ridsportförbundets strategiarbete Ridsport 2025 och 2030 stakar ut vägen mot framtiden och samlar kraften i ridsporten så att vi ska bli bättre och starkare tillsammans.

Det är i föreningen ridsporten utvecklas och ert arbete är viktigt. Samla styrelse och medlemmar för en genomgång av hur det ser ut i dag och ta sedan gemensamt fram hur ni vill att er framtid ska se ut, utifrån riktlinjerna i Ridsport 2025 (pdf) Pdf, 623.1 kB, öppnas i nytt fönster. och Ridsport 2030 (pdf). Pdf, 8.7 MB.

Som stöd i ert arbete finns flera verktyg som presenteras nedan. Du hittar dem i den grå rutan.

Idéblad för föreningens utveckling

Här finns några idéer till utvecklingsinsatser ni kan göra i er förening. De hänger ihop med insatser på förbunds- och distriktsnivå, vilket ger extra stöd och kraft i era insatser. Arbetet sorteras utifrån fem strategiska områden med övergripande mål som presenteras tillsammans med utvecklingsidéerna. Vilken utvecklingsidé är mest angelägen i er förening?

Medlemskartläggning

Inom fokusområdet "Ridsport på individens villkor" kan föreningen göra en medlemskartläggning för att bättre kunna anpassa utbudet utifrån sina medlemmars behov och önskemål. Du hittar lathund för medlemskartläggning i den grå rutan.

Mall för föreningens verksamhetsplan

I den grå rutan finns en mall för föreningens verksamhetsplan som knyter an till ridsportens gemensamma strategiarbete. Som stöd för att ta fram mallen finns modell för verksamhetsplanering.

Checklista för föreningar

Hur långt har er förening kommit på väg mot Ridsport 2025? Använd denna checklista (pdf) Pdf, 556 kB, öppnas i nytt fönster. för stämma av och få tips om var ni kan få veta mer om respektive område.

Under "Så här gjorde vi" finns tips om hur andra föreningar gjort.

Häst i box på Strömsholm.

Framtidens ridsport

Ridsporten ger glädje och mening för hundratusentals svenskar varje vecka. Blågula ryttare tillhör världens bästa och på våra världsunika svenska ridskolor erbjuder vi ridsport för alla.

Stenungsund 20150615 - Stenungsund är en nybyggd anläggning vid havet som driver ridskola.

Strategiska områden

Inom Ridsport 2025 finns fem strategiska områden. Läs mer om dom här.

Josefine Ander, Årets Hästskötare 2018.

Så här gjorde vi

Det pågår många bra, roliga och utvecklande aktiviteter i våra föreningar. Här samlar vi exempel på hur andra gör, för att ge tips och idéer till hur fler kan utveckla föreningens medlemmar och verksamhet.

Publicerad: