Annons
Annons

Framtidens ridsport

Häst i box på Strömsholm.

Ridsporten ger glädje och mening för hundratusentals svenskar varje vecka. Blågula ryttare tillhör världens bästa och på våra världsunika svenska ridskolor erbjuder vi ridsport för alla.

Med en gemensam strategi kan vi fortsätta utveckla ridsporten tillsammans. Vår gemensamma strategi Ridsport 2025 är ett bra bevis på kraften som finns när vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Det viktiga arbetet fortsätter med vår uppdaterade strategi Ridsport 2030, den samlade och långsiktiga planen för ridsportens gemensamma arbete.

Nå våra mål via strategiskt arbete

Strategin ska göra det möjligt att nå vår vision och våra uppsatta mål. Hur vi ska jobba för att nå våra målsättningar kan se lite olika ut. Det beror på utgångsläget och förutsättningarna i ridsportens föreningar. Ridsport 2030 hjälper oss att prioritera och att hålla den röda tråden på vägen mot våra strategiska mål.

Förbundsstyrelsen bryter ner den långsiktiga strategin i tvååriga verksamhetsinriktningar. De beskriver vad som blir viktigast att arbeta med den kommande perioden utifrån aktuellt läge. Verksamhetsinriktningen presenteras och beslutas varje förbundsstämma. Det konkreta arbetet fastslås sedan i årsvisa verksamhetsplaner – på central-, distrikts- och föreningsnivå.

Tillsammans fortsätter vi att samla ridsportens krafter för att på alla områden närma oss visionen: Svensk ridsport – världens bästa.

Publicerad: