Annons
Annons

Förbundsstyrelsens femte möte

Den 26 januari hade förbundsstyrelsen sitt femte ordinarie möte som hölls digitalt. Hästvälfärd var en av huvudpunkterna på agendan.

På årets första förbundsstyrelsemöte var hästvälfärd i fokus. Förbundsstyrelsen beslutade bland annat att arbeta för att införa särskilda ”hästhanteringsbestämmelser” Länk till annan webbplats. som ska komplettera det som idag täcks av tävlingsreglementet (TR). Syftet är att införa täckande bestämmelser mot otillåten hantering av häst för alla enskilda medlemmar i Svenska Ridsportförbundets medlemsföreningar. Idag är otillåten hantering av häst endast bestraffningsbart i direkt samband med tävling samt för licensierade tävlingsryttare i samband med träning inför tävling.

– Vi i förbundsstyrelsen vill stärka hästars välfärd och hästhanteringsbestämmelserna är en del i det arbetet, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda.

För att detta ska kunna bli verklighet behöver Riksidrottsförbundet bredda sin definition av idrottslig verksamhet för att på så sätt ge Svenska Ridsportförbundet ett större mandat. RF ser just nu över sina stadgar, där Svenska Ridsportförbundet också vill se förtydliganden angående bestraffningsrelaterade ärenden rörande djur. Även Svenska Ridsportförbundet behöver uppdatera sina stadgar.

Under mötet presenterade även Hästvälfärdsrådets Länk till annan webbplats. ordförande Göran Dalin, som också är vice ordförande i förbundsstyrelsen, det arbete rådet gjort under året.

Läs om förbundsstyrelsens tidigare möten via länkarna nedan:

Publicerad:

Aktuellt