Annons
Annons

Förbundsstyrelsens andra möte

Förbundsstyrelsen utanför Ridsportens Hus september 2023. Foto Mattias Burling.

Förbundsstyrelsen hade den 9 september sitt andra ordinarie möte där strategiarbete var en av huvudpunkterna på agendan. I samband med mötet gick styrelsen också Svenska Ridsportförbundets uppdaterade basutbildning för ridsportens ledare.

Den 8-9 september var det dags för förbundsstyrelsen att ses igen, denna gång i hästmeckat Strömsholm. Under fredagen träffade styrelsen förbundskansliets personal på Ridsportens Hus och passade också på att gå basutbildningen medan lördagens styrelsemöte framförallt handlade om strategiarbete. Dessutom deltog ordförande för förbundets tre sektioner – Tävlingssektionen, Ridskole- och Utbildningssektionen samt Centrala Ungdomssektionen. Under förbundsstyrelsemötet beslutades bland annat också om datum för Ridsportforum som hålls den 12-13 oktober 2024.

Förbundsstyrelsens första ordinarie möte Länk till annan webbplats. hölls den 16 juni, då var fokus framförallt på uppstart och formalia. I tillägg till detta har förbundsstyrelsen haft ett konstituerande möte i samband med förbundsstämman den 6 maj. Dessutom hade förbundsstyrelsen ett extrainsatt digitalt möte den 30 augusti där fokus låg på att uppdatera hela styrelsen om förbundets systematiska trygghetsarbete.

- Trygghetsfrågorna är ett fokusområde för hela styrelsen och vi valde därför att ha ett extrainsatt möte för att se till att alla i styrelsen, både nya och gamla, får samma kunskapsbas och är lika uppdaterade om det arbete som gjorts och det som pågår, säger Sandra Ruuda.

Basutbildning öppen för alla

Basutbildningen, som lanserades i ny form i höstas, är obligatorisk för alla ledare inom ridsporten och ett behörighetskrav för att kunna utbilda sig vidare till exempelvis ridlärare eller tränare. Utbildningen ger baskunskaper om ridsportens värdegrund och syn på ledarskap tillsammans med en fördjupning i bland annat hästvälfärd och trygghetsfrågor. Under utbildningen får deltagarna bland annat lära sig mer om ridsportens systematiska trygghetsarbete samt möjlighet att diskutera svåra frågor, gråzoner och dilemman.

- Jag vill tipsa alla som är nyfikna på ridsportens organisation och ledarskap att gå vår basutbildning. Även om den riktar sig till ledare är den faktiskt öppen för alla som vill gå den, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Sandra Ruuda.
- Många i styrelsen har förstås gått basutbildningen förut men inte i denna nya form. Det var så värdefullt för oss att ses och diskutera viktiga frågor tillsammans på ett lite friare sätt än vi gör under styrelsemötena. Utbildningen blev värdefull även som teambyggande eftersom detta var vårt andra fysiska möte.

Publicerad:

Aktuellt