Annons
Annons

Premiär för reiningens lätta klasser

Foto: Bildbyrån

I helgen tävlas det i lätta klasser i reining hos Sanden Ryttarsällskap utanför Eskilstuna för allra första gången.

Under helgen är det en unik premiär för svensk reining, nämligen den första tävlingen med lätta klasser under Svenska Ridsportförbundets regi.

Inför tävlingen har reiningkommittén med landslagsledare Johan Svensson i spetsen tagit fram ett TR och ett antal mönster för klasser från LD till LA, som kan ridas av alla typer av ekipage med alla typer av utrustning.

- Jag hoppas vi får en rolig första tävling, ser på det med lättsamhet och att reiningen, säger Lotta Wisén, ordförande i Sanden RS och medlem i reiningkommittén.

För att få starta reining behöver du ha ett grönt kort och en tävlingslicens, sedan är det bara att komma och prova på! Under söndagens tävling finns även Prova på-klasser för den som är intresserad men inte känner sig redo för tävling än.

- Det betyder jättemycket att vi gör det här tillsammans med Svenska Ridsportförbundet, helt plötsligt öppnas det ju upp för alla oavsett nivå och förkunskaper. Det man behöver för att vara med är en häst eller ponny och en nyfikenhet på sporten.

- Vill man veta mer ska man vända sig till Sanden Ryttarsällskap och ställa frågor eller till kom och titta! Det känns viktigt för oss att väcka intresset och vi lär oss ju genom att arrangera den här tävlingen och vill att så många som möjligt får upp ögonen för sporten. Grejen med reining skulle jag säga är kommunikation mellan häst och människa. Vi visar ju våra hästar på en lös tygel och det handlar om att kommunicera med hästen på ett annat sätt än man kanske är van vid. Det går dessutom alldeles utmärkt att kombinera reining med andra grenar! säger Lotta.

Här finns en folder som går att ladda ner och spara Pdf, 487.5 kB. om du är nyfiken på att läsa mer om hur reining går till.

Mer om helgens premiärtävling på Sanden RS hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt