Annons
Annons

Ridsportens Amber en av två svenska Young Olympic Ambassadors 2024

Amber Widegren. Foto Alexandra Sjöblom.

Amber Widegren, ordförande för Centrala Ungdomssektionen, reser i juni till Olympia i Grekland för att som en av två svenskar delta i Internationella Olympiska Akademins 64:e session för unga aktiva och ledare. Det är första gången sedan 2013 som ridsporten är representerad i detta sammanhang.

Internationella Olympiska Akademins 64:e session för Young Olympic Ambassadors samlar ungdomar från omkring 75 länder mellan den 8 juni och den 21 juni. Huvudtemat för årets upplaga är ”the athlete in society” och programmet består av såväl föreläsningar och grupparbeten som sociala aktiviteter inklusive besök på de antika idrottsarenorna.

– Jag ser fram emot att träffa ungdomarna från de andra länderna och höra hur idrottsrörelsen ser ut hos dem. Det ska bli spännande att höra vad de har för utmaningar och se om vi kan hjälpa varandra på något sätt, säger Amber Widegren.

Träffarna för Young Olympic Ambassadors har ordnats sedan 1961. Senaste gången någon från ridsporten deltog var 2013 då Malin Gustafsson, även hon från CUS, var med.

– Jag är så tacksam över att ha blivit utvald av Sveriges Olympiska Kommitté som en av två ungdomar att representera Sverige i Olympia. Det är en otrolig möjlighet och jag tror att jag kommer komma hem med massvis med inspiration och många lärdomar, avslutar Amber.

Publicerad:

Aktuellt