Annons
Annons

Förbundsstyrelsens fjärde möte

Mikael Sjöberg

Viktiga beslut för en tryggare ridsport stod i fokus när förbundsstyrelsen samlades för sitt fjärde möte den 29 november.

I samband med Sweden International Horse Show samlades Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse för sitt fjärde ordinarie möte. En rad viktiga frågor stod på agendan, framför allt relaterat till vårt systematiska trygghetsarbete. Förbundsstyrelsen beslutade att förändra uppdrag, mandat och sammansättning för Juridiska Utskottet (JU) från och med den 1 januari 2024. Läs mer här. Länk till annan webbplats.

Under förbundsstyrelsens möte gavs bland annat också rapporter från Tävlingssektionen och Hästvälfärdsrådet. Vidare beslutades om att premien för den olycksfallsförsäkring man som medlem automatiskt har via Folksam höjs till 109 kronor per medlem för 2025 från 105 kronor per medlem för 2024. Den medlemsavgift som föreningarna tar ut av sina medlemmar ska bland annat täcka in avgift till Svenska Ridsportförbundet, avgift till distriktet samt avgift för olycksfallsförsäkringen.

Vidare valde förbundsstyrelsen Göran Dalin till ordförande för Hästvälfärdsrådet (omval) samt Carina Olsson Bäck till ordförande för Trygghetsrådet (nyval) från och med årsskiftet. Förbundsstyrelsen önskar att ordförande i råden sitter i förbundsstyrelsen, och skiftet i Trygghetsrådet är alltså en följd av att Charlotte Palmstierna valde att lämna förbundsstyrelsen vid årets förbundsstämma.

Läs om förbundsstyrelsens tidigare möten via länkarna nedan:

Förbundsstyrelsens första möte | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.
Förbundsstyrelsens andra möte | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.
Förbundsstyrelsens tredje möte | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt