Annons
Annons

Henrik kvar på toppen när Angelica gör raketklättring

Foto: Roland Thunholm

En seger och tre placeringar bland topp tio räckte för att hålla undan för Martin Fuchs, Schweiz. När resultaten för oktober månad summerats är Henrik von Eckermann fortsatt världsetta i hoppning.

Den fjärde augusti i år tog han klivet upp som världsetta och har haft titeln sedan dess. Under oktober och september är det hästarna Iliana och Nababette Z som har stått för segrarna.

Peder Fredricson behåller sin niondeplats på rankingen. Det är också den här månadens ranking som ligger till grund för startfältet i finalen för Top 10, som rids i Genève andra helgen i december, där både Fredricson och von Eckermann nu alltså har en startplats.

Seger i både Grand Prix och världscupklass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under tävlingarna i Helsingfors 22-23 oktober har gett Angelica Augustsson Zanotelli en rejäl skjuts mot världstoppen; hon klättrar från plats 139 till 82.

På dressyrens världsranking är det små förändringar; Patrik Kittel, nyligen världscuptrea i Lyon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tappar en placering från sex till sju, medan Therese Nilshagen klättrar från 13:e till 12:e.

Bästa svensk på världsrankingen i fälttävlan är Frida Andersen på plats 65.

Lena Malmström som med sin sjätteplats i VM-küren plockade pararyttarnas bästa placering på VM i Herning är också högst på världsrankingen totalt sett, hon tog nu ett steg upp till plats 42. En 89:e plats betyder ett steg ner för Louise Etzner Jakobsson. I Grad I är Anitha Johnson bästa svensk på plats 28, i Grad II är Sandra Karlsson på plats 26 medan Carolin Rutberg är kvar på plats 30 i Grad III. I Grad IV är Louise Etzner Jakobsson fortsatt rankad 23:a. I Grad V är Lena Malmström åttonde bäst i världen och Amalia Josbo finns på plats 26. Förändringarna är små efter en månad då pararyttarna tävlat sparsamt.

Ella Filippa Velander klättrar en rankingplats till 23 av världens voltigörer medan Ella Lindblom är 188:a på distansrankingen.

Fredrik Persson, som kör världscupen i Friends på Sweden International Horse Show sista helgen i november Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., rankas på plats 22. Bland parkuskarna finns Eva Ottosson på plats 24. Slutligen finns Linnea Kristiansen på plats 51 bland dem som kör enbet.

Här finns fullständig världsranking i alla grenar. Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt