Annons
Annons

Kittel imponerar – världscuptrea bakom dressyrdrottningarna

Foto: FEI/Leanjo de Koster

Det krävdes två tyska superstjärnor för att besegra Patrik Kittel i säsongens första inomhusstart. Tillsammans med Touchdown slutade han trea i världscupküren i Lyon. - Jag har alltid sagt att med honom gäller ”the sky is the limit”, otroligt bra i det här startfältet, säger han just efter att han kommit ner från prispallen.

Precis som i torsdagens Grand Prix var det olympiska mästarinnan Jessica von Bredow Werndl med sin TFS Dalera BB som vann en överlägsen seger. Den här gången följdes hon närmast av flerfaldiga mästarinnan Isabell Werth och Emilio.

- Att sen vara trea är ju fantastiskt, och före fyran på VM, säger Patrik Kittel och syftar på Benjamin Werndl med Famoso OLD, som även var dagens fyra.

Den svenska duon slutade på 84.630 procent, att jämföras med segerprocenten 90.140.

- Det bådar väldigt gott för framtiden och jag är säker på att den kommer att bli ännu högre, det finns saker att fila på. Det är bara andra gången jag rider den här küren och jag är något före musiken, så jag ska korta lite på några ställen så blir det ännu bättre, säger Patrik Kittel.

Det var inte så att någon annan gjorde missar precis, det krävdes mycket för att ta den här tredjeplatsen.

Som så många gånger förr hyllar han Touchdown och sitt team.

- Touchdown är underbar som bara går in och älskar att visa upp sig därinne. Det finns mycket att vara tacksam för; hästägare, hästskötare Marie och alla andra runtomkring.

Förbundskapten Bo Jenå var på plats i Lyon.

- Det var en av de bästa kürerna jag har sett honom rida. Det var ett väldigt starkt startfält och det var inte så att någon annan gjorde missar precis, det krävdes mycket för att ta den här tredjeplatsen efter två världsmästare och medaljörer, säger han.

Antonia Ramel och Curiosity var andra svenska ekipage på plats och slutade sjua med 76.895 procent.

- De gjorde det jättebra, någon miss i bytena i varje, annars mycket stabilt. Det har varit mycket bra dagar här i Lyon säger förbundskapten Bo Jenå.

Patrik Kittel ligger just nu tvåa i totala världscupen.

Resultat

Världscupen Kür: 1) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, TSF Dalera BB, 90.140 procent 2) Isabell Werth, Tyskland, Emilio, 87.945 procent 3) Patrik Kittel, Sverige, Touchdown, 84.630 procent 7) Antonia Ramel, Sverige, Curiosity, 76.895 procent

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ställning världscupen dressyr västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt