Annons
Annons

Helgens svenska drottningduo tog fenomenal pallplats på GCT: ”Otroligt härligt”

Två stjärnor levererade stort på Stockholms Stadion 2024! GCT GP fick svenskt på andra plats genom Wilma Hellström och Cicci BJN.

Foto: Roland Thunholm

Wilma Hellström och Cicci BJN vann EM-guld i lag 2023 men hade aldrig tidigare varit på pallen i 5* GP. Efter söndagens andraplats i GCT GP Stockholm kan de ticka av även det.
– Jag är så glad för Ciccis skull att hon får visa vilken fantastisk häst hon är, säger Wilma Hellström.

Det var en strålande glad Wilma Hellström på söndagseftermiddagen. Karriären har tagit stark fart under de senaste tre säsongerna och med stort förtroende från förbundskapten Henrik Ankarcrona har hon byggt vägen mot världstoppen. Nationshoppningar sommaren 2022 gav erfarenhet som hon förvaltade till världscupfinal våren 2023 efter en mycket stark inomhussäsong. Hon och Cicci BJN var sedan stjärnskottet som starkt bidrog till EM-guldet i Milano 2023.

Det bara är jag och Cicci och vi bara gör vår grej, så känns det. Det är inte svårare än så.

På Stockholms Stadion nådde hon på söndagen en ny milstolpe. Fyra tiondelar efter Belgiens Olivier Philippaerts, på svenskägda H&M Miro, var andraplatsen hennes. Och varken hon eller någon annan var överraskad.

– Det bara är jag och Cicci och vi bara gör vår grej, så känns det. Det är inte svårare än så. Jag vet ju vad vi kan och vad hon är kapabel till, så jag hade blivit besviken om vi inte hade gjort det, så kan jag säga, säger Wilma Hellström.

Känslan när man får briljera i hoppningens världstopp med sin superkompis... Wilma Hellström och Cicci BJN är duon som slutade tvåa i GCT GP Stockholm 2024!  

Foto: Roland Thunholm

 

Det svenska hopplandslaget har tagit för vana att lägga ribban högt och våga sätta höga mål. Mitt i pallglädjen analyserade Wilma vad som hade behövts för det helt perfekta avslutet, och de där fyra tiondelarna grämde kanske ändå lite någonstans, trots succén.

– Otroligt härligt, men så himla nära bara… Jag tog kanske något extra steg på sista linjen för att veta att hon var på det klara bara. Men hon kändes så himla fin, säger Wilma Hellström.

Hon är så smart och det har hon varit hela vägen tillsammans. Jag har aldrig suttit på någon bättre.

Och det fanns mer svenskt att glädja sig åt. Emma Emanuelsson och hennes Canbella Blue PS har under vår och försommar haft en spikrak formkurva med bland annat seger i 4* GP Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och nu tog de sig an gemensamma karriärens hittills största uppgift med briljans. Felfri och övertygande grundomgång och en finfin omhoppning med ett nedslag räckte till en sjundeplats.

– Hon var jätte, jättebra. Jag är jätteglad. Hon är så smart och det har hon varit hela vägen tillsammans. Jag har aldrig suttit på någon bättre, säger Emma Emanuelsson.

Så gör man strålande debut i 5*GP utomhus! Emma Emanuelsson och Canberra Blue PS slutade sjua i GCT GP Stockholm 2024.

Foto: Roland Thunholm

För Henrik von Eckermann och King Edward, som på lördagen vann storstilat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., blev det en dag att analysera och sedan gå vidare i från.

– Det började bra, sedan var jag lite för nära på hindret med plankan och då gick luften ur mig lite. Jag skulle behövt hålla lite mer till vänster på linjen därefter och det gjorde jag inte tillräckligt bra. Resultatet var självklart inte bra, men känslan var bättre. Det är 1,60 och även om det är King Edward så måste jag själv göra det bra, säger Henrik von Eckermann efter 16 fel.

I söndagens sista klass slutade Angelica Augustsson Zanotelli och Dyrka du Carry trea i en tidshoppning över 1,50-hinder.

Resultat Global Champions Tour, Stockholm, Sverige:

1,60-hoppning med omhoppning:

1) Olivier Philippaerts, Belgien, H&M Miro 0+0 fel, 45.76 sekunder
2) Wilma Hellström, Sverige, Cicci Bjn 0+0 fel, 46.16 sekunder
3) Jérôme Guery, Belgien, Quel Homme de Hus 0+0 fel 46.93 sekunder
7) Emma Emanuelsson, Sverige, Canbella Blue PS 0+4 fel, 46.98 sekunder

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

1,50-hoppning med tidshoppning:

1) Gilles Thomas, Belgien, Elfra van Beek Z 0 fel, 62.91 sekunder
2) Nicola Philippaerts, Belgien, Derby de Riverland 0 fel, 63.05 sekunder
3) Angelica Augustsson Zanotelli, Sverige, Dyrka du Carry 0 fel 63.18 sekunder
8) Erika Lickhammer-van Helmond, Sverige, I Comtessa Vhl 0 fel 71.11 sekunder
10) Henrik von Eckermann, Sverige, Glamour Girl 4 fel, 63.42 sekunder

Fullständig resultatlista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt