Annons
Annons

Sköna OS-besked när världsettan skördade ny seger

Vart den här duon är på väg sommaren 2024 kan man bara ana. Superformen byggs mot OS i Paris och fingertoppskänslan tycks leda dem rätt så här långt.

Foto: Roland Thunholm

Vid GCT i Stockholm gör Henrik von Eckermann och King Edward sin sista tävling innan OS i Paris – och hittills ser det bra ut. Vid lördagens seger strålade det om ekipaget när det susade högst upp på pallen i 1,60-hoppningen.

På lördagen vid lunch kom beskedet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. att Henrik von Eckermann och King Edward tillsammans med Peder Fredricson/Catch Me Not S, Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero och Malin Baryard Johnsson/Indiana ska representera Sverige i hoppningen vid OS i Paris.

Den svenska superduon gjorde kort därefter entré på Stockholms Stadion till stort jubel och gick i mål till ett ännu större. King Edward och Henrik von Eckermann tog sig an lördagskvällens andra omgång i lagklassen GCL på sitt självklara vinnarsätt och kom i mål felfritt med dagens snabbaste tid. Och även om en seger alltid sitter fint i sig så var kanske dagens bästa besked hur lätt det såg ut.

För den 1 augusti ska hoppningen att gå in i de olympiska spelen i Paris och det är då som King Edwards superform ska ha infunnit sig. Så som hoppningen såg ut på lördagskvällen så låter den sig mer än anas.

Med sin felfria och snabba ritt hjälpte de Scandinavian Vikings att avancera från sin femteplats i omgång 1 till en slutlig tredjeplats i GCL Stockholm. I laget ingick också Evelina Tovek/Moeboetoe vd Roshoeve samt Nicola Pohl/ Catz de Sulpice.

Se Grand Prix-klassen på TV4

Lördagens andra omgång i GCL Stockholm var också kval till söndagens GP som startar 11.10. Efter blågul kvalsuccé kommer hela åtta svenska ekipage till start.

TV4 Play sänder hela tävlingen live från 11:00. TV12 sänder 11:00-12:00 och TV4 12:00-13:35.

Resultat lördag

1,60-hoppning med tidshoppning:
1) Henrik von Eckermann, Sverige, King Edward 0 fel 67,32 sekunder
2) Kevin Staut, Frankrike, Beau de Laubry Z 0 fel 67,61 sekunder
3) Simon Delestre, Frankrike, Dexter Fontenis Z 0 fel, 67,61 sekunder
5) Wilma Hellström, Sverige, Cicci BJN 0 fel, 71.88 sekunder
7) Erika Lickhammer- Van Helmond, Sverige, Koberlina TN 4 fel, 73,40 sek

Fullständiga resultat individuellt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständiga resultat GCL Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nicola Pohl och Henrik von Eckermann tar emot andra pris i GCL Stockholm 2024.

Foto: Roland Thunholm

 

Publicerad:

Aktuellt