Annons
Annons

Premiär för PonyCampSweden

Nu lanserar Svenska Ridsportförbundet en ny satsning på ponnydressyr. PonyCampSweden är ett unikt koncept riktat till ponnyryttare mellan 11-14 år.

Syftet med det nya konceptet är att fånga upp unga talanger runt om i Sverige och erbjuda dem ökad kunskap om vad som krävs för att ta steget från Lätt A dressyr och utvecklas vidare mot FEI-klasserna. Alla ryttare födda 2010 till 2013 som startat Lätt A på tävling är hjärtligt välkomna att delta. Ytterligare information och länk till anmälan finns här: Inbjudan PonyCampSweden | Svenska Ridsportförbundet Länk till annan webbplats.

– Bakgrunden till PonyCamp är att vi vill lyfta bredden inom ponnydressyren och stimulera fler ryttare att våga satsa mot mästerskap, säger landslagsledare Anette Svanberg.
– Jag och förbundstränare Cecilia Kristoffersen har funderat länge på vad vi kan göra för att få fler ponnyryttare att utvecklas mot toppen. Vi vill att så många som möjligt ska känna gemenskap och delaktighet i ponnydressyren, och nu ser vi med spänning fram emot att under 2024 genomföra PonyCampSweden för första gången.  

PonyCampSweden omfattar både teoretisk och praktisk utbildning under första halvåret 2024. Det hela inleds med en heldag 20 januari på Strömsholm där Anette Svanberg och Cecilia Kristoffersen har både teori och praktik. Därefter kommer deltagarna att delas in regionvis för att under våren genomföra två träningstillfällen för meriterade tränare med stor erfarenhet från internationell ponnydressyr. PonyCamp avslutas med en avsutten träff på Flyinge där samtliga deltagare får råd och hjälp med en utvecklingsplan för att fortsätta arbeta mot uppsatta mål tillsammans med sina hemmatränare.

– Nu hoppas vi på stor uppslutning och att många känner sig peppade att anmäla sig till Ponycamp. Vi ser verkligen fram emot att få träffa alla lovande ryttare som liksom vi tycker att ponnydressyr är det roligaste som finns, säger Anette Svanberg.

Publicerad:

Aktuellt