Annons
Annons

Tinne Vilhelmson Silfvén efter pallplatsen i comebacken: "Saknar nästan ord"

Tinne Vilhelmson Silfvén hade mycket att vara glad över på lördagsnatten, en andraplats i fyrstjärnig kür och Esperance tillbaka på den internationella scenen.

Foto: Lily Forado

Esperance gör sin första internationella tävling sedan juli 2022. Då betyder procenten 75,860 och en andraplats i fyrstjärnig kür i Wellington, Florida, väldigt mycket för Tinne Vilhelmson Silfvén.
- Jag är så glad, jag saknar nästan ord för hur bra han hanterade allt, säger Tinne efter andraplatsen.

Klassen som avgjordes natten till lördag svensk tid var inte den största sett till antal starter, sex ekipage gjorde upp i Floridas strålkastarljus. Men inte desto mindre var det ett fint formbesked efter det långa internationella uppehållet. Tinne använde tidigare stjärnan Paridon Magis kürprogram som grund och Esperance trivdes både med det och atmosfären.

- Han bara gick in och sa "ok, nu kör vi" och brydde sig inte om omgivningarna överhuvudtaget. Han var så fin och gjorde det så bra, jag kunde inte ha önskat mig mer, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Ekipaget var inte heller långt från segern, Anna-Christina Ebbelen och Sam Donnerhall vann med 0,045 procents marginal.

Resultat Wellington, Florida Grand Prix CDI4*
1) Anna-Christina Ebbelen, Tyskland, Sam Donnerhall, 75.905 procent
2) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Esperance, 75.860 procent
3) Charlotte Jorst, USA, Zhaplin Langholt, 74.375 procent

Tinne Vilhelmson Silfvén och Hyatt efter vinsten i torsdagens CDI4* GP.

Foto: Lily Forado

SÖNDAG:

Hyatt avslutar Wellington 2024 på pallen

På lördagskvällen gjorde Tinne Vilhelmson Silfvén sin sista start med Hyatt under vintersäsongen i Florida. Ekipaget slutade trea i Grand Prix Special med procenten 69,475.

Resultat Wellington, Florida Grand Prix Special CDI4*
1) Katherine Bateson Chandler, USA, Haute Couture, 71.872 procent
2) Jill Erving, Kanada, Delacroix, 71.170 procent
3) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Hyatt 69.475 procent

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till arrangörens sändningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

FREDAG:

Tredje raka segern

Grand Prix vid fyrstjärnig tävling i Wellington, Florida. Då slog Tinne Vilhelmson Silfvén och Hyatt till med personligt rekord och knep den tredje internationella segern i rad.
– Jag är så glad, hon har förbättrats så mycket under säsongen och det bara fortsätter, säger Tinne.

Torsdagens Grand Prix var årets femte internationella start för ekipaget i hästmeckat Wellington. Tinne och Hyatt är där tillsammans med kollegorna och teamet på Lövsta Stuteri för att starta upp och komma i gång med säsongen 2024. Tinne Vilhelmson Silfvén, som har ridit sju olympiska spel, gör sin femtonde vinter- och vårsäsong i Florida och har ofta lyft förutsättningarna i Florida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. just vad gäller att bygga erfarenheter.

Det har varit så bra att ha möjlighet att tävla här. Just att få tid tillsammans med henne och känna hennes självförtroende växa.

Och inte minst i år har hon fått fina kvitton. Sedan årets första start i Wellington har det 12-åriga stoet Hyatt höjt sin procent i varje start. De 70.979 hon belönades med på torsdagens var drygt en och en halv procent mer än senaste starten i samma program och också den högsta nånsin i Grand Prix.

– Det har varit så bra att ha möjlighet att tävla här. Just att få tid tillsammans med henne och känna hennes självförtroende växa, säger Tinne Vilhelmson Silfvén på Lövsta Stuteris sociala medier efter segern där hon red in med knapp marginal före tyska Anna-Christina Abbelen.

Det finns fortfarande så mycket kraft i henne men jag kommer inte att skynda på någonting.

Nu återstår endast Grand Prix Special, lördagen den 30 mars, innan ekipaget vänder tillbaka till Europa för att fortsätta utomhussäsongen

– Det ser jag fram emot. Det finns fortfarande så mycket kraft i henne men jag kommer inte att skynda på någonting, säger Tinne.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till arrangörens sändningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Wellington, Florida Grand Prix CDI4*
1) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Hyatt, 70.979 procent
2) Anna-Christina Abbelen, Tyskland, Sam Donnerhall, 70.870 procent
3) Katherine Bateson Chandler, USA, Haute Couture, 60,913 procent

Publicerad:

Aktuellt