Annons
Annons

Att tävla internationellt

Vi vill göra de ryttare som planerar att delta i internationell tävling under 2023 uppmärksamma på att de gör det på eget ansvar.

Vi råder dig att ta reda på vad som gäller för det land/tävlingsplats som du ska åka till samt vad som gäller då du kommer tillbaka till Sverige, karantän, covid-test etc.

Här nedan finns praktisk allmän information för den som vill tävla internationellt:

Angående förhöjt säkerhetsläge

17 augusti 2023 höjde Säkerhetspolisen terrorhotnivån från nivå 3 till nivå 4 i Sverige. Med anledning av detta vidtar Svenska Ridsportförbundet säkerhetsåtgärder när vi är ute på resa och mästerskap/tävling. Alla ryttare och ledare som ska ut och resa och tävla internationellt rekommenderas ta del av checklistorna nedan.

Läs mer om Svenska Ridsportförbundets säkerhetsarbete HÄR

FEI-pass

Svenska ponnyer och hästar som tävlar internationellt måste ha ett FEI-pass. Tänk på att FEI-passet bara är ett tävlingsdokument och alltid ska åtföljas av det nationella passet.
Läs mer HÄR

FEI-registrering

Samtliga ryttare och hästar som deltar vid internationella tävlingar skall vara registrerade hos FEI. Det gäller alla aktiva och hästar i hoppning, dressyr, fälttävlan, sportkörning, distansritt, voltige, parasport och reining.
Läs mer HÄR

FEI Medication Log Book

Alla hästar som tävlar internationellt under FEI:s regler ska komplettera sitt FEI-pass med en Medication Log Book. FEI Medication Log Book ingår vid beställning av nytt FEI-pass.
Läs mer HÄR

FEI Horse App

Det obligatoriskt att ta tempen två gånger dagligen på hästar som deltar i en FEI-tävling och fylla i dess värden i FEI:s app ”HorseApp” under hela tävlingen.
Läs mer HÄR

Licens

Ryttare som tävlar internationellt måste lösa en internationell licens. Läs mer på sidan Licenser.

Försäkring

Folksams medlemsförsäkring gäller även för internationell tävling utomlands. Försäkringen gäller på samma sätt som i Sverige på resor som är 45 dagar eller kortare. För att du ska få ersättning för bland annat hemtransport och kostnader vid akut sjukdom, krävs det dessutom att du har en gällande hemförsäkring som omfattar ridning i den gren du är aktiv.

HÄR kan du läsa mer om den gemensamma olycksfallsförsäkringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster./ med länk till Villkor, Tilläggsvillkor, Skadeanmälan och Kontaktuppgifter.

Vaccinationer

Läs om FEI:s vaccinationsregler här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resa utomlands med häst

Det finns många olika regler du behöver känna till när du ska transportera din häst inom Norden eller EU.
Läs mer HÄR

Resa till Norge med häst

När du reser till Norge med häst behöver du fylla i och kunna visa upp detta dokument: Egenerklæring - avtale om forenklet grensepassering konkuransehest norden. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontrollera din hjälm

När du ska tävla internationellt ska du kontrollera vilka regler internationella ridsportförbundet, FEI, har för att definiera hjälmen som godkänd för tävling. Godkända standards publiceras på FEI:s webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kontrollera även vilka regler som gäller i de nordiska grannländerna.

Observera att märkningen EN 1384:2012 ej är tillräcklig när det gäller internationella tävlingar sanktionerade av FEI.

Sedan 1 januari 2021 krävs hjälm även på alla internationella tävlingar i dressyr.

Här finns listan på godkända standards för internationella tävlingar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: