Aktuellt

Verksamhetskalender

häst

Allsvenskan, Seniorcuper, Skånska Mästerskapen och spännande kunskapstävlingar engagerar många ryttare och föreningar årligen.

häst

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör.

häst

Skånes Ridsportförbund erbjuder många olika utbildningar för såväl ryttare, ledare, tränare, ridlärare, funktionärer som styrelser.

Samarbetspartner

Annons

Samarbetspartner

Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • FEI-beslut angående svensk fälttävlansryttare
  7 mar 2023 17:31 Det internationella ridsportförbundet FEI har fastslagit sitt beslut för den svenska fälttävlansryttare som tidigare varit tillfälligt avstängd mot bakgrund av sexuella trakasserier.
 • Var rädd om Allemansrätten
  18 apr 2023 10:11 För oss som älskar hästar är det inte mycket som slår en härlig uteritt med vårsol, spirande grönska och fågelkvitter. Den svenska allemansrätten ger oss ryttare en unik möjlighet att rida i skog och mark men den innebär också ett stort ansvar.
 • Göran Dalin får RF:s förtjänsttecken
  23 mar 2023 12:26 Göran Dalin tilldelas för sitt mångåriga engagemang inom ridsporten Riksidrottsförbundets förtjänsttecken -- den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott.
 • Hållbara tips om resorna till och från stallet
  9 mar 2023 12:37 Den bästa träningen börjar tillsammans! Svenska Ridsportförbundet har tagit fram tips och inspiration på vad föreningar, personal, styrelse och aktiva inom ridsporten kan göra för att uppmuntra fler att samåka, gå, cykla eller åka kollektivt till stallet.
 • Svensk hoppseger i Florida
  20 mar 2023 19:00 Petronella Andersson och Odina Van Klapscheut tog hem en riktig storseger när de vann söndagens fyrstjärniga 150-klass i Wellington, Florida.
 • Braksuccé för Selma och André på drömtävlingen
  19 mar 2023 15:13 Selma Hammarström och André Brandt red hem en fenomenal lagseger i Grand Palais Éphémère och ungdomsklasserna på Saut Hermés i Paris avslutades med svensk nationalsång.
  – Helt magiskt, vi var väldigt redo att ge dem en fajt, säger Selma Hammarström.

RF -SISU Skåne

 • Trygg idrott i fokus när Sophie Jahn gästade RF-SISU Skåne
  22 sep 2023 16:03 Den 18 september berättade Sophie Jahn sin historia om livet bakom stängda dörrar, om maktmissbruket och att hantera sin pappas beteende. Kvällen avslutades med ett panelsamtal om trygg idrott.
 • Påminnelse om avveckling av modulerna Avgifter och Licenser i IdrottOnline
  20 sep 2023 11:55 Från årsskiftet, 31/12/23 kommer föreningar inte att kunna hantera avgifter och licenser i IdrottOnline. Har er förening redan en annan fungerande lösning?
 • Stöd för klimatinvesteringar via klimatklivet
  19 sep 2023 14:50 Idrottsföreningar kan ansöka om stöd till klimatåtgärder mellan den 18 – 29 september 2023 . Stödet gäller projekt som är kopplade till en fysisk investering som ger en klimatnytta.
 • Årets elitidrottsstipendiater är utsedda!
  18 sep 2023 15:37 I dag avslöjas det vilka som får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 202­3–2024. Stipendiet är på 50 000 kronor och ska ge svenska elitidrottare chansen att studera under idrottskarriären.
 • Idrotten tog plats på Ystad Summit
  8 sep 2023 16:23 Under torsdagen samlades över tusen personer från kommuner i Skåne för att delta i 30 olika programpunkter med samhällsfrågor i fokus. Även idrottsrörelsen var närvarande och under dagen diskuterades ämnen som rör anläggningar och idrottsmiljöer. Senare på kvällen hölls ett panelsamtal med bland annat Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas ordförande, Karl-Erik Nilsson.
 • Parkinsonboxning i Ystad: En kamp mot Parkinsons sjukdom
  4 sep 2023 15:27 Ystad Sportklubb fyller 100 år den 9 september, då har de även öppet hus för alla som vill komma till lokalen och prova på boxning i olika former. En av formerna man kan prova denna dag är Parkinsonboxning. Firandet startar kl 12.00 sen fylls dagen med uppvisningar, fika och grym boxning.