Ridskola

Ridskola, hästskola och skola för livet. Att vara tillsammans med kompisar och hästar skapar livslång vänskap, balans i livet och ovärderliga ledaregenskaper.

Ridning är för alla åldrar och de flesta ridskolor har grupper för alla nivåer. Ridning är en sport som passar alla, både motionsryttaren och den som vill tävla. Ridsporten är för övrigt den enda idrottsgren där kvinnor och män tävlar på lika villkor.

Ridlektion på Klagshamns RF

Foto: Svenska Ridsportförbundet

Skånes Ridsportförbund har 19 000 medlemmar fördelat på cirka 115 föreningar, varav hälften har ridskoleverksamhet. Det innebär att det i princip finns ridskolor i varje skånsk kommun.

Börja rida

Att rida är att må bra i både kropp och själ. Ridning är kul motion och fin avkoppling från vardagsstressen. Just samspelet med djuret - hästen - ger ridningen en alldeles särskild tjusning.

Funktionsnedsättning

Många ridskolor har speciella grupper för ryttare med funktionsnedsättning. Där ges det möjlighet att få prova sig fram bland de olika hjälpmedel som finns för att underlätta ridningen.

Kvalitetsmärkning

Vi arbetar för hög kvalité i vår ridskoleverksamhet. Genom distriktens besöksverksamhet har Svenska Ridsportförbundet sedan lång tid säkrat kvalitén på medlemsföreningarnas ridskolor. Både hästhållning, anläggningar och verksamheten synas i sömmarna.

FONDEN

Med FONDEN ökar vi möjligheterna för barn som lever i konsekvenserna av en svag familjeekonomi att börja, eller fortsätta, rida på lektion en gång i veckan. Stödet riktas till barn upp till 18 år och innebär att rid- eller lägeravgiften reduceras till hälften.

Barnkonventionen

Barnkonventionen och lagen – en möjlighet till utveckling. Här får ni konkreta tips och verktyg för att implementera barnkonventionen i er dagliga verksamhet.