Aktuellt

Verksamhetskalender

häst

Allsvenskan, Seniorcuper, Skånska Mästerskapen och spännande kunskapstävlingar engagerar många ryttare och föreningar årligen.

häst

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör.

häst

Skånes Ridsportförbund erbjuder många olika utbildningar för såväl ryttare, ledare, tränare, ridlärare, funktionärer som styrelser.

Samarbetspartner

Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Nyheter från föreningar

 • Ny hemsida är under uppbyggnad
  Åstorpsortens Ryttarförening
  30 nov 2022 10:16 Vi hoppas att ni medlemmar tar er tid att gå in och titta runt lite på vår nya hemsida som är under uppbyggnad.
 • Julridning 2022 🎅
  Burlövs Ryttarförening
  30 nov 2022 09:43 I år har vi ett stort utbud med många olika ridaktiviteter för både små och stora under julledigheten.
 • HOPPKURS FÖR MIMMI FAIJERMO!
  Fjälkestads Ridklubb
  30 nov 2022 04:58 VARFÖR INTE EN JULKLAPP TILL NÅGON !
  Kickstarta 2023 med en hoppkurs för Mimmie Faijermo
   
  När? 2-3 januari (mån-tis) fm tider
  Vart? Fjälkestads Ridklubb
  Hur? ⁃ Max 4 st i varje grupp och vi börjar på måndagen med markarbete-och...

 • BuRFa kort
  Burlövs Ryttarförening
  30 nov 2022 00:57 Nu har vi äntligen hittat ett datum för att ha en ny BuRFa-kurs!
 • Torsdag
  Ystad Ridklubb
  29 nov 2022 16:36
 • Nominera årets ungdomsledare & ungdomssektion
  Burlövs Ryttarförening
  29 nov 2022 14:14 Du kan nu nominera årets ledare och US genom DUS Skåne. Om du tycker att vi i BuRFs US förtjänar en nominering får du jättegärna gå in och rösta på oss.

Nyheter SvRF

 • Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022
  29 nov 2022 10:20 En liten klubb med stort hjärta och kvalitet i varje detalj. Arvika Ridklubb är Årets ridskola 2022, ett pris som delas ut i samarbete med Folksam på Ryttargalan ikväll.
 • Finalfeber i SIHS Käpphäst
  26 nov 2022 22:53 Över fyrahundra käpphästekipage hoppade om finalbiljetterna på fem platser i landet. 40 finalister tog plats i superfinalerna under Sweden International Horse Show där Linn Marelius segrade i lördagens 50 cm-klass.
  - Jag kom hit för att vinna, säger hon.

 • Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson får Petrus Kastenmans stipendium
  27 nov 2022 23:35 Julie Axell Bramervaer och Wilma Bertilsson är årets mottagare av stipendier från Petrus Kastenmans minnesfond. Fonden är skapad av familjen Kastenman till minne av Petrus Kastenman som vann OS i fälttävlan 1956 i Stockholm.
 • Med sikte på framtida medaljer – Kajsa Björe tar plats i ATG Talang
  22 sep 2022 00:00 Åtta nya ryttare tar plats i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram ATG Talang. En av dem är hoppryttaren Kajsa Björe. - Det är en stor glädje och lättnad att komma med, det finns så mycket att utveckla och lära sig, säger hon.
 • ATG:s paradressyrtalanger på SIHS mässarena
  25 nov 2022 16:05 Paradressyr har vuxit de senaste åren med rekordmånga starter i årets SM. Sverige har många lovande ryttare på olika nivåer och under helgen var det dags för några av dem att visa upp sig på mässarenan under Sweden International Horse Show.
 • Rutinerat ekipage tog hem segern i SIHS Käpphäst
  28 nov 2022 00:15 Det bjöds på käpphästtävlingar i dagarna två under Stockholm International Horse Show. På söndagen höjdes ribban till 70 centimeter och det blev något av en favoritseger i klassen. Emmelina Folkung och hästen Coffee har nämligen hoppat hem seger i Friends Arena förr.

RF -SISU Skåne

 • Dags att nominera till Skånska Idrottspriser!
  27 nov 2022 08:00 Vet du någon idrottare/lag som gjort något extra idrottsåret 2022? Utmärkelsen tilldelas en idrottsutövare eller lag som gjort en synnerligen framgångsrik idrottsprestation. Läs mer och nominera!
 • Stensäters RF flyttar hemsida - Nu har vi flyttat , efter något hinder på vägen
  23 nov 2022 15:53 Hur går det för er förenings hemsideflytt? Emma skriver om flyttprocessen och nu är den i slutfasen. Veckans blogg bjuder både på drama och tips!
 • Utbildning till FaR-utbildning 8 december
  16 nov 2022 11:56 Nu finns det ny chans att genomföra utbildning för att kunna ta emot personer som blivit tillskrivna FaR. Läs mer och anmäl deltagare senast 7/12
 • Ätstörningar inom idrotten
  8 nov 2022 11:13 Hur lyfter vi detta ämne och hjälper personer i vår närhet och inom idrotten?Som idrottsrörelse och förening kommer vi alltid att att behöva vara uppmärksamma på att våra medlemmar trivs och mår bra. Om vi ser någon som faller utanför mönstret har vi ett ansvar att finnas tillhands och hjälpa individen. Att stå vid sidan och inte agera kan förvärra tillståndet och förlänga sjukdomsförloppet. Vi måste våga prata om ätstörningar. 
  Nora Ericssons föreställning "Spring tills du dör" tar upp ämnet på ett sätt som berör och öppnar upp för samtal och tankar. Nora har själv varit drabbat av ätstörningar under sin karriär inom basketen. Hon fick hjälp och stöd och berättar om vägen genom förloppet; att må dåligt, varför och hur det påverkade henne och hennes process för att bli frisk. 
  Se inslaget med Nora Ericsson här.
  RF-SISU Skåne erbjuder föreläsningen "Att idrotta med en ätstörning". Deltagarna får en snabb genomgång av de olika ätstörningsformerna -vad som utmärker var och en, vad de har gemensamt, symptom, hur man bemöter en ätstörd samt vilken hjälp som finns att få. Är er förening intresserad: kontakta er idrottskonsulent för mer information. 
  Utöver denna finns den digitala utbildningen Ledare som lyssnar. Detta är en gratis utbildning som du kan göra på egen hand eller tillsammans med din förening. 
  Ledare som lyssnar på Folkhälsomyndighetens sida

 • Stensäters RF flyttar hemsida - 14
  3 nov 2022 13:28 Nu börjar det likna något. Flytten närmar sig målet och nu börjar vi se en helhet. Kolla in du med!
 • Alarmerande oro för elpriser bland idrottsföreningar
  25 okt 2022 15:12 Risken är stor att föreningar tvingas höja tränings- och medlemsavgifter för att klara elräkningarna.