Aktuellt

Verksamhetskalender

häst

Allsvenskan, Seniorcuper, Skånska Mästerskapen och spännande kunskapstävlingar engagerar många ryttare och föreningar årligen.

häst

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör.

häst

Skånes Ridsportförbund erbjuder många olika utbildningar för såväl ryttare, ledare, tränare, ridlärare, funktionärer som styrelser.

Samarbetspartner

Annons
Annons
häst

Alla ska kunna känna sig trygga och trivas i stallet. Tillsammans jobbar vi för en ridsporten fri från mobbning och övergrepp.

häst

Inom all hästsport ska hästens välbefinnande alltid komma i första hand. Vi arbetar för en schysst sport på hästens villkor.

häst

Att tänka på säkerhet är en viktig aspekt i all ridning och hästhantering. Här finns kunskap som är en viktig pusselbit i arbetet.

Nyheter från distriktet

Nyheter SvRF

 • Seminarium om hästars välfärd och människors trygghet

  Välkommen på frukostseminarium om människors trygghet och hästars välfärd i samband med tävlingen Longines Global Champions Tour (LGCT) på Stockholms stadion 28 juni.
 • Stora renoveringsbehov av ridsportens anläggningar

  Renoveringsbehovet av ridanläggningar är en växande utmaning för både ridklubbar och kommuner, ett behov som ridsporten delar med stora delar av idrottsrörelsen. Samtidigt är det en utmaning att många kommuner inte ser ridhus och stall som de idrottsanläggningar de är. Något som gör att ridsporten går miste om viktiga resurser för renovering och upprustning.
 • Vi avråder från viktgränser – för hästens och människans bästa

  Den senaste månaden har viktgränser på ridskolor diskuterats i media. Svenska Ridsportförbundet rekommenderar inte att ridskolor har viktgränser för sina elever. Både för hästens och människans bästa. Behöver ni som förening stöd i detta, hör av er till våra föreningsrådgivare.
 • Nu släpps de första biljetterna till vinterns stora hästfest

  Med lite drygt sex månader kvar släpps de första biljetterna till årets Sweden International Horse Show på Sveriges Nationalarena. Från och med fredagen 24 maj finns möjlighet att köpa Guldweekend, för de som vill maximera upplevelsen, och Föreningsbiljetter, för klubbkompisar som vill gå på showen tillsammans. Övriga biljetter släpps till försäljning 25 juli.
 • Gediget jobb och klockrent kommunsamarbete gav Järfälla RF kvalitetskylt

  Nu kan Järfälla Ryttarförening utanför Stockholm spika upp den stolta skylten Kvalitetsmärkt ridskola på stallväggen. - Helt fantastiskt och en viktig milstolpe för oss. Det här har vi jobbat för länge säger Anna Tholander, stolt verksamhetschef.

RF -SISU Skåne

 • Ta med gruppen/laget på "Komma ut" 11 juni!
  22 maj 2024 14:30 Det är Pride-månad i juni och RF-SISU Skåne erbjuder föreningar att gå på föreställningen som är både gripande och underhållande i samband med detta. Den 11 juni i Kristianstad kan ni underhållas, umgås och reflektera tillsammans.
 • Hopprepsfesten är igång!
  13 maj 2024 16:14 Idag markerade vi startskottet för Svenska Gymnastikförbundets nationella satsning Hopprepsskoj, en nationell satsning för att öka barn- och ungas fysiska aktivitet.
 • Roller i IdrottOnline - vad behöver föreningen göra?
  8 maj 2024 11:14 Begreppet "aktiv i idrott" fasas ut, november 2024, och i samband med det rensas roller i IdrottOnline. Vad behöver er förening göra?
 • Locka nya medlemmar genom Idrottens dag!
  3 maj 2024 07:00 Har din förening svårt att öka sitt medlemsantal? Läs om hur Hälsingborgs BK Bergania lyckades locka nya medlemmar på en enda dag. Den 27 september är det dags för årets Idrottens dag. Ska er förening vara med?
 • Emily Knutsson årets funktionär 2023
  24 apr 2024 12:44 Med en strålande karriär som domare lyser Emily Knutsson upp pingisscener både Skåne och internationellt. Med sitt passionerade ledarskap är Emily inte bara en del av spelet – hon är en förebild för unga ledare överallt
 • Ett unikt evenemang för parasport och ungdomsutveckling i Skåne
  23 apr 2024 12:36 RF-SISU Skåne, YIF Handboll och Sparbanken Syd presenterar SYDdagarna, ett inkluderande evenemang för parasport och ungdomsutveckling i Skåne. SYDdagarna kommer äga rum den 23–24 augusti 2024 i Ystad.