Annons
Annons

Nu startar Granngården Riksmästerskap i hoppning

$fotoText

Denna vecka möts hoppryttare från hela landet i Sundbyholm för att tävla om den åtråvärda titeln ”Riksmästare”. Tre vinnare ska utses i de tre klasserna 1,10-, 1,20- och 1,30-hoppning samt totalt sex ponnyryttare. Tävlingen går den 3 till 6 augusti.

För sjette året i rad arrangerars Granngården Riksmästerskap i samarbete med Svenska Ridsportförbundet och Sundbyholm Horse Center. Målet är att lyfta bredden inom ridsporten där hoppryttare ges chansen att delta i en rikstäckande tävling i lätta och medelsvåra klasser. För ponnyryttarna går mästerskapet i klasserna Lätt B och Lätt A medan det för hästekipagen handlar om 1,10 och 1,20 samt 1,30.

- Granngården vill möta behoven hos landets ryttare. Alla med hästen som livsstil och passion. Det gäller allt från utrustning för häst och ryttare med stort fokus på kvalitet, komfort och säkerhet, till brett sortiment av foder som bidrar till sunda och välmående hästar. Där är Riksmästerskapet en viktig del. En tävling för alla, säger Emilia Sahlén, försäljningschef och ansvarig för ridsportsatsningen på Granngården.

Fina priser i potten

Förutom äran får segraren i 1,30-mästerskapet vinner 30 000 kronor medan vinnarna i 1,20-mästerskapet och 1,10-mästerskapet belönas med 20 000 kronor respektive 10 000 kronor.

Granngårdens Riksmästerskap sänds av Equisport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och resultatlistor finns i Equipe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Regler för storhästklasserna finns HÄR Länk till annan webbplats. medan reglerna för ponnyklasserna återfinns HÄR Länk till annan webbplats..

Publicerad:

Aktuellt