Annons
Annons

Jan Thunberg har avlidit

Under Strömsholmsdagarna hölls en tyst minut för eldsjälen Jan Thunberg, mångårig ordförande för Hamre Ridklubb som nyligen avlidit i en ålder av 79 år efter en kort tids sjukdom.

Jan Thunberg lämnade så sent som i februari i år ordförandeklubban i Västeråsklubben Hamre Ridklubb, en post han haft ända sedan 1970-talet. Han har även varit ordförande i Västmanlands Ridsportförbund samt vice ordförande för Svenska Ridsportförbundet. Han var även flitig som tävlingsledare och engagerad i Sundbyholm Horse Center.

– Vi minns Janne som den eldsjäl han varit för klubben och hästsporten, skriver Hamre Ridklubb på sin hemsida och flaggade på halv stång.

Thunbergs engagemang för ridsporten sträckte sig över flera decennier. Han erhöll Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj Länk till annan webbplats. i guld 2005.

– Det är en fantastisk profil som lämnat oss. Han har verkligen gjort en stor gärning för ridsporten, under många år och i många olika roller, säger Andrea Barth, sportchef på Svenska Ridsportförbundet.

Publicerad:

Aktuellt