Annons
Annons

Ridsport för äldre: Nu öppnar årets Projektstöd 65+

Ridsporten har så mycket att erbjuda ryttare i alla ådlrar.

Foto: Mattias Burling

Ridsport är för alla, hela livet. Nu öppnar Projektstöd 65+ och möjligheten för föreningar att söka stöd för att stärka långsiktig verksamhet för äldre på stallbacken. Skynda att söka!

Tack vare Riksidrottsförbundets satsning Idrott 65+ kan ridsportens föreningar söka stöd för att stärka verksamhet för äldre. 1 april öppnade årets Projektstöd.

Här kan du läsa mer om vad som gäller och hur ni ansöker.

Varje förening kan ansöka om max 6 000 kronor och den totala potten är begränsad. Ansökningarna behandlas i den ordning de kommer in. När medlen är slut stänger ansökan.

Flera föreningar har tagit chansen att utveckla verksamheten för äldre genom Projektstöd 65+.
- Förra året låg stort fokus på att nå nya personer i målgruppen, få dem att hitta den sociala samvaron och stanna i föreningen. Gemenskap med fika är viktiga ingredienser i satsningarna men det arrangeras också särskilda ridgrupper, fixargrupper och stöd av äldre i stallet till exempel. Kreativiteten är stor, säger Marita Lindberg som arbetar med satsningen 65+ på Svenska Ridsportförbundet.

Stora Ekeby RK var en av alla föreningar som jobbar aktivt med att locka äldre till klubben.
– Det är en sådan lyckokänsla att kunna göra i ordning sin häst, rida och fika och prata efteråt utan att behöva stressa, säger Birgitta Nylund, 71 en i pensionärsgänget Mustangerna hos Stora Ekeby Ridklubb som jobbar med att locka äldre till klubben och hjälpa dem tillrätta under ridlektionerna till exempel.

Läs mer om Mustangerna och flera andra kul exempel på 65+ initiativ här.


Publicerad:

Aktuellt