Annons
Annons

Projektstöd

Max Elgeby är med i en arbetsgrupp som jobbar för att få fler äldre till ridskolan.

Foto: Test Testsson

Under 2022 har Riksidrottsförbundet möjliggjort för Svenska Ridsportförbundets medlemsföreningar att söka ekonomiskt stöd för att under 2023 stärka verksamhet för äldre medlemmar.
Stödet är nu fördelat och ansökan stängd.

Vem kan söka stöd?

Föreningar som är berättigade att söka stödet måste vara anslutna till Svenska Ridsportförbundet. Oavsett om er förening idag har många medlemmar som är 65+ eller inga alls, så är ni välkomna att söka.

Vad kan stödet användas till?

Stödet om 5000 kr/förening är till för att föreningen utifrån lathunden Aktivera och engagera äldre ska utvärdera sin verksamhet för medlemmar som är 65+. Föreningen väljer själv på vilket sätt. Det kan ske genom lärgruppsprocesser, genom att testa olika idéer eller utvärdera samverkansmöjligheter.

Ytterligare stöd

Föreningen kan även söka stöd för att utveckla verksamhet för målgruppen 65+ från RF-SISU-distrikten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ansökningstider

Ansökan är stängd. Första utbetalning i januari 2023.

Återrapportering

Ridsport för 65+ ska återrapporteras efter slutförd insats, dock senast den 31 december 2023. Mot slutet av projekttiden får föreningen en länk till återrapport.

Informationsträff och nätverk

Föreningar som får stödet Ridsport för 65+ kommer kallas till en digital kickoff och därefter sker några digitala informations- och avstämningsmöten.

Publicerad:

Frågor?

Vid frågor om stödet Ridsport för 65+, kontakta matilda.wennstrom@ridsport.se eller maria.thun@ridsport.se