Annons
Annons

Svensk pallplats inleder världscuphelg i Lyon

Foto: Roland Thunholm

Det är toppsport som gäller för veckans tävlingar vid Longines Equita Lyon i Frankrike. Det väntar världscup i dressyr, hoppning och fyrspannskörning – och genom Patrik Kittel fick helgen en fin svensk start.

I torsdagsmorgonens Grand Prix gjorde han och Touchdown (äg: Sommarkvarn AB) sin första start sedan VM i Herning och det blev en pallplats direkt.

För med 75.261 procent slutade den svenska toppduon på tredje plats med endast två tyska toppekipage före sig i resultatlistan; tvåan Benjamin Werndl, Famoso OLD och regerande olympiska mästarekipaget Jessica von Bredow-Werndl med TSF Dalera BB, som vann.

För Jessica von Bredow-Werndls var det återkomst till tävlingsbanan sedan hon blev mamma för andra gången, för elva veckor sedan. Trots något litet misstag slutade hon på 81.739 procent och vann överlägset. Det andra svenska ekipaget, Antonia Ramel och Curiosity (äg: Antonia Ramel) slutade sjua på 72.739 procent och tog med det klassens sista placering i det femton ekipage stora startfältet.

På fredag 16.00 avgörs küren och då delas också världscuppoängen ut.

Den femstjärniga internationella hoppningen startar på fredagen. Förutom söndagens världscup, som avgörs 15.15 på söndag, väntar bland annat prestigefylld GP över 1,60-bana på fredag kväll, samt Equita Masters med två omgångar över 1,60-bana på lördag kväll.

Förutom världsettan Henrik von Eckermann, med Hollywood V (äg: Susanne Tovek) och Dzara Dorchival (äg: Sebastien Fonck), är Wilma Helllström med Cicci BJN (äg: WH Sporthorses) och Quinto von Hof (äg: Eyedidit AB)samt Petronella Andersson med Castres van de Begijnakker Z ( äg: Stephex Stables) och Opaline de W&S (äg: Stephex Stables) på plats. De möter tufft internationellt motstånd i form av bland annat Daniel Deusser med Killer Queen, GP-vinnare på Spruce Meadows, och såväl VM-sileverekipaget Jerôme Guery med Quel Homme de Hus som VM-bronsekipaget Maikel van der Vleuten med Beauville Z N.O.P.

Inga svenska spann deltar i fyrspannens världscup.

Fullständiga start- och resultatlistor för samtliga grenar hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fullständiga deltagarlistor för samtliga grenar hittas här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ClipMyHorse sänder samtliga världscupklasser, samt kringklasser. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SVT sänder söndagens världscup i hoppning på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och i SVT1.

Ställning i Världscupen Västeuropeiska ligan hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ställning i Världscupen Västeuropeiska ligan dressyr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt