Annons
Annons

Johanna och Jacob rider om världscuppoäng

Foto: Roland Thunholm

Det var dansk totaldominans vid dressyrens världscuppremiär i danska Vilhelmsborg – men där bakom tog sig båda svenskarna vidare till söndagens kür då världscuppoäng står på spel.

Det såg på förhand tufft ut men när Jacob Nörby Sörensen, Sheeran (äg: Walter Hinrich) och Johanna Due Boje med Macy Klövenhöj (äg: Annette Karlsson) slutade 11:a och 14:e stod det klart att de båda får chansen att rida kür på söndagen.

-Jag hade en av de bästa känslorna jag har haft, men mitt i bytena av varje la Macy in fullblodsturbon och det kostade många procent, men domarna verkade vilja ge hennne,mycket poäng både före och efter, säger Johanna Due Boje.

Att får ida küren känns mycket bra.

-Jag är så glad att hon är i fin form och jag är nöjd att hon har härlig inställning men lite tråkigt att missarna drabbade rörelser med koeffecient.

Hon gläds också åt landslagskollegan tog sig vidare.

-En jättefin runda utan missar gjorde han, riktigt kul, säger Johanna Due Boje.

Förutom Cathrine Laudrup Dufour var det danska världsmästarlaget på plats och det blev också dansk segrare genom Carina Cassoe Krüth, Danmark, Heiline´s Danciera.

På lördagen kom också en svensk dressyrseger i Helsingfors genom VM-ekipaget Jeanna Högberg och Astoria som vann 3* Kür före Jennie Larsson, Bonafide.

Publicerad:

Aktuellt