Annons
Annons

Svensk pallplats i Rolex Grand Prix

Foto: Rolex, Dutch Masters

Henrik von Eckermann och King Edward genrepade inför världscupfinalen med att ta hem en pallplats i Rolex Grand Prix i 's-Hertogenbosch.
- Det väldigt viktigt för mig att göra den här tävlingen. Lite psykologiskt för min egen skull ärligt talat, för jag vill åka till världscupfinalen med en bra känsla, säger Henrik efter formbeskedet.

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson var svenska representanter på plats när 's-Hertogenbosch i Nederländerna inledde årets Grand Slam-säsong. En säsong som består av fyra prestigefyllda Rolex Grand Prix-hoppningar med chans att vinna stora prispengar. Förutom 's-Hertogenbosch ingår även CHIO Aachen i Tyskland, Spruce Meadows i Kanada och CHI Genève i Schweiz.

Idag kändes det riktigt, riktigt bra och samspelet mellan mig och King var tillbaka.

Hela 16 ekipage gick till omhoppning i söndagens GP-hoppning på 160-nivå. Både Henrik på King Edward (äg: Dufour Stables) och Peder på Catch Me Not S (äg: Ebba Berglöf) var dubbelt felfria, där Henrik var den snabbare med en tid som räckte till tredje plats bakom McLain Ward (USA) på HH Azur och speedkanonen Julien Epaillard (FRA) på Donatello d'Auge.

- Han hoppade två fantastiska rundor. Det räckte tyvärr inte till förstaplatsen, men så här efteråt är jag ändå väldigt nöjd, säger Henrik och fortsätter:

- För mig var det viktigt eftersom Göteborg inte alls blev som jag ville. Idag kändes det riktigt, riktigt bra och samspelet mellan mig och King var tillbaka. Det är jag väldigt nöjd med.

Jag vill åka till världscupfinalen med en bra känsla och inte ha för mycket frågetecken i huvudet.

Tredjeplatsen gav hela 1,7 miljoner kronor i prispengar. Men ännu viktigare var kvittot på att formen finns där inför världscupfinalen i Omaha, USA, om dryga tre veckor.

- Jag vill åka till världscupfinalen med en bra känsla och inte ha för mycket frågetecken i huvudet. Och det var det som var bäst idag, menar Henrik.

Svenskt även på sjundeplats

Peder Fredricson och Catch Me Not S var visserligen sekunden långsammare, men tog ändå hem en fin sjundeplats och dryga 340'000 kronor i prispengar i den prestigefyllda klassen.

Resultat Rolex Grand Prix 's-Hertogenbosch Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:

Aktuellt