Annons
Annons

Tildas avslut på drömveckan – åtta i EM-finalen

Tilda Hokfeldt André och Hamiltons I Did It My Way representerade Sverige vid EM 2023 ör Children

Foto: Lukasz Kowalski

Tilda André Hokfeldt och Hamiltons I Did It My Way var med och vann childrenlagets silver på europamästerskapet i dressyr i Kronberg, Tyskland. Väl framme i individuell final slutade de åtta.
– Jag är sjukt nöjd, jag har lärt mig så mycket, säger hon på väg hem från mästerskapet.

Tillsammans med hela svenska children - och juniortruppen kan hon summera ett mästerskap där erfarenheterna varit många och härliga.

– Väldigt coolt har det varit. Så mycket inspiration och man ser igen hur himla bra Tyskland är, det sticker ju ut som vanligt. Det finns så jättemånga bra ryttare som man vill titta på, säger Tilda.

Jag tänkte när vi åkte ner att det hade varit väldigt coolt att bara rida final. Nu känns allt mest bara kul och helt fantastiskt och ”Diddi” har varit så himla fin.

Att sluta åtta i finalen, bästa svensk just före Milla Blomqvist och Ronja Kardos på plats nio och tolv är mer än hon vågat drömma om.

– Att komma åtta är helt sjukt. Jag tänkte när vi åkte ner att det hade varit väldigt coolt att bara rida final. Nu känns allt mest bara kul och helt fantastiskt och ”Diddi” har varit så himla fin, säger Tilda och hyllar sin Hamiltons I Did It My Way.

Det har varit en så bra vecka, alla har stöttat varandra och tittat på varandras ritter. Och så just att det blev silver med laget och inte brons.

Nu finns det mycket att blicka tillbaka på och njuta av innan det är dags för nya utmaningar för Tilda och de andra unga svenska dressyrstjärnorna.

– Det har varit en så bra vecka, alla har stöttat varandra och tittat på varandras ritter. Och så just att det blev silver med laget och inte brons, efter att Ronja hade ridit räknade vi ut att spanjoren skulle behöva ha 79,5 procent ungefär för att slå oss men han hade ju haft högt innan så man visste ju inte. När det var klart var det ju mest fantastiskt, säger Tilda André Hokfeldt.

Children är klassen för ryttare mellan 12 och 14 år som tävlar stor häst.

Resultat

Kronberg, Tyskland – internationell dressyr
Kür EM-final children: 1) Marie Bernhard, Tyskland, For Rock G, 83.195 procent 2) Therese Billig, Tyskland, Faro Shen 3) Lal Mira Gürgen, Turkiet, Lowland, 79.364 procent 8) Tilda André Hokfeldt, Sverige, Hamiltons I Did It My Way, 77.878 procent 9) Milla Blomqvist, Sverige, Sandro, 77.815 procent 12) Ronja Kardos, Sverige, Holly´s Final

Kronberg, Tyskland – internationell dressyr
Kür EM-final juniorer: 1) Allegra Schmitz-Morkramer, Tyskland, Libertad, 82.775 procent 2) Lana-Pinou Baumgürrtel, Tyskland, ZINQ Emma FH, 79,165 procent 18) Maja Hermansson, Sverige, Furstenhit, 71.125 procent

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt