Annons
Annons

Patrik Kittel avstår världscupfinal

Foto: FEI/Leanjo de Koster

När den västeuropeiska världscupligan i dressyr summeras står det klart att Patrik Kittel kvalat till final, men det blir ingen resa till USA för den svenska dressyrstjärnan.
- Att köra en runda över oceanen till Omaha passar inte i min plan för hästarna. Man är borta länge och jag vill komma igång med utomhussäsongen, säger Patrik Kittel.

Med två tidiga pallplatser (Budapest och Lyon) samt fina placeringar i Basel och Amsterdam räckte Patrik Kittels världscuppoäng till en total sjundeplats när världscupsäsongen summeras. De nio bästa från Västeuropa går till final. Men eftersom finalen i år hålls på andra sidan Atlanten väljer Patrik att avstå finalstart.

Jag vill också kunna vara hemma lite och jobba med yngre förmågor och talanger.

- Min plan är att rida utomhus i ”lilla” Aachen i månadsskiftet mars-april, sen väntar Hagen eller Fontainebleau, Compiègne och så förhoppningsvis SM, Rotterdam, Aachen, Falsterbo… de vanliga.

Dessutom ska familjen hinnas med och yngre hästar utbildas.
- Jag vill också kunna vara hemma lite och jobba med yngre förmågor och talanger. Jag ser verkligen fram emot vad det här året kommer att ge, säger Patrik.

Slutställning västeuropeiska ligan FEI World Cup Dressage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt