Annons
Annons

Dubbla pallplatser till Patrik Kittel i Hagen

Patrik Kittel och Jovian bygger vidare på sitt partnerskap! Se upp alla världens dressyrryttare...

Foto: Les Internationaux de dressage

Patrik Kittel och Jovian fortsätter stadigt höja procenten och plocka pallplatser. Gemensamma personbästat 74,739 räckte på fredagen till andra plats i Grand Prix bakom silverduon på EM 2023. I lördagens kür blev det en tredjeplats.

Sedan sin första gemensamma start 1 mars i år har Patrik Kittel och Jovian visat snabb och tydlig utveckling i jobbet med att hitta varandra och bli samspelta. På åtta starter har de två segrar, en andraplats, fyra tredjeplatser och en femteplats.

I Hagens trestjärniga Grand Prix, 6-7 juni, med 49 starter fördelade på torsdagen och fredagen var endast Nanna Skodborg Merrald och Blue Hors Zepter före den blågula stjärnduon i resultatlistan. Fredagens segerekipage, som tog silver på EM 2023 i Grand Special, kom tillbaka efter tävlingsuppehåll och vann med nästan fyra procent.

Bakom Patrik och Jovians rekordprocent 74,739 fanns bland annat 9 och 9,5 poäng, av 10 möjliga, för den ökade traven och ökade galoppen. Samtliga svenska ekipage tog sig in på topp 16.

Fullständiga resultat Grand Prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nya svenska pallplatser i kür och special

I lördagens kür hade Patrik och Jovian lite problem med skritten, men tog sig ändå in på tredje plats med 75,165 procent bakom Nanna Skodborg Merrald som tog en ny seger, med amerikanska Kasey Perry-Glass på andra plats.

Tävlingarna avslutades med Grand Prix Special på söndagen. Där tog Juliette Ramel hem ytterligare en pallplats till Sverige genom sin tredjeplats med Gideon K.H.

Fullständiga resultat Grand Prix Special Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt