Annons
Annons

Patrik Kittel vann med styrkebesked: ”Äger banan – här kommer jag”

Patrik Kittel och Jovian bygger vidare på sitt partnerskap! Se upp alla världens dressyrryttare...

Foto: Les Internationaux de dressage

Fulla läktare på Stade Equestre och avslutningsdag på femstjärniga Les Internationaux de dressage i franska Compiègne. Då slog Patrik Kittel och Jovian till. 80.690 procent i küren betydde vinst och ett nytt internationellt toppresultat. – En väldigt mäktig och rolig häst att jobba med, vi hade superkul där inne idag, säger Patrik Kittel om stunden med Jovian.

De är på en resa som just börjat men som lovar stordåd. Efter söndagens seger är förbundskapten Bo Jenå påtagligt nöjd med ritten han just sett.

– Jovian ser ut som han kommer in och äger banan, ”här kommer jag”. Jättefina travprogram och fina passager. Det var ett styrkebesked att han gick så bra här idag. Det är ett partnerskap som inte är helt färdigt ännu men det är på väg att bli riktigt, riktigt bra. Jag är väldigt nöjd, säger Bo Jenå.

Lite rockig och lite framåt. Jag måste säga att jag var väldigt nöjd med hur musiken kändes.

Patrik Kittel och Jovian vann före franska Paulin Basquin/ Sertorius de Rima Z IFCE som red ihop 80.290 procent. Den nykomponerade küren med musik av U2 gav ett mäktigt intryck.

– Den passar honom, lite rockig och lite framåt. Jag måste säga att jag var väldigt nöjd med hur det kändes, säger Patrik Kittel.

Tredje tävlingen, andra internationella segern och träningar som imponerar på alla som ser. Men det finns jobb kvar att göra får att nå den fulla potential som skulle kunna öppna dörren till så mycket.

– Piruetterna var mycket bättre idag än i Grand Prixn igår. Och passagen också, men där jobbar vi fortfarande vidare. Rider jag för liten passage så får jag bättre piaff och rider jag stor passage så får jag lite sämre piaff. Så jag håller på att modellerar lite var ska jag vara exakt för att få båda bäst på plats. Han var så väldigt med mig idag och det är jag nog mest glad över för dagen, säger Patrik Kittel.

Paris är nära men ändå långt bort. Hästarna ska vara pigga och glada och man ska bli uttagen. Men det klart att jag vill vara där.

Världscupfinalvinst med etablerade mästerskapsstjärnan Touchdown och ett nytt starkt kvitto från Jovian. Det finns mycket planer att göra för att matcha de båda storstjärnorna mot toppform. OS i Paris ligger minst sagt i luften på alla internationella idrottsarenor just nu.

– Jag siktar på att rida Touchdown i Rotterdam och för Jovian ser det ut att bli lilla Hagen och sedan Aachen. Paris är nära men ändå långt bort. Hästarna ska vara pigga och glada och man ska bli uttagen. Men det klart att jag vill vara där, säger Patrik Kittel.

Det har varit väldigt många bra besked. Det är inte alls så dumt läge just nu men vi har mycket vi vill göra innan det är dags för Paris.

Tidigare på söndagen slutade Maria von Essen och Invoice fyra i Grand Prix Special med Juliette Ramel och Buriel K.H på femte plats. Juliette Ramel och Tinne Vilhelmson Silfvén har dessutom tagit segrar och pallplatser i de 3* klasserna. Sverige lämnar Compiègne med sköna vibbar av form.

– Det har varit väldigt många bra besked. Det är inte alls så dumt läge just nu men vi har mycket vi vill göra innan det är dags för Paris, summerar förbundskapten Bo Jenå.

Resultat Compiègne, Frankrike

5* Kür:
1)
Patrik Kittel, Sverige, Jovian 80.690 procent
2) Pauline Basquin, Frankrike, Sertorius de Rima Z IFCE 80.290 procent
3) Corentin Pottier, Frankrike, Gotilas du Feuillard 76.740 procent

Fullständiga resultat Kür Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Samtliga Resultat Compiègne Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt