Annons
Annons

Spännande trio gör sig redo för 5* FEI Dressage Nations Cup i Compiègne

Äntligen är de tillbaka! Juliette Ramel på Buriel K.H. är redo för nya stora uppgifter.

Foto: Leoni Horkie/Bildbyrån

Juliette Ramel, Maria von Essen och Patrik Kittel - tre starka blågula kort representerar Sverige på anrik fransk dressyrmark 3-5 maj. Det är dags för en av årets tre nationstävlingar i FEI Dressage Nations Cup.

OS i Paris närmar sig med stormsteg och stora helger radar upp sig i alla discipliner. Dressyrens förbundskapten Bo Jenå har hela tiden sagt att Nations Cup i Compiégne, sju mil nordöst om Paris, är en tävling han fäster stor vikt vid. Och nu är det dags.

Svenska truppen till Compiégne 3-5 maj:

CDI5* Nations Cup:
Patrik Kittel/Jovian
Juliette Ramel/Buriel K.H.
Maria von Essen/Invoice

CDI3*:
Tinne Vilhelmson Silfvén/Hyatt och Esperance
Juliett Ramel/Gideon K.H.

Lördag bjuder på lagtävling

Nations Cup avgörs på lördagen i Grand Prix. Lagens tre bästa resultat räknas ihop och laget med högst sammanlagd procent vinner nationstävlingen. Sverige har tre ryttare i laget och kommer att räkna samtliga resultat.

Sverige kommer till Compiègne med en tredjeplats i bagaget från årets premiär i FEI Dressage Nations Cup. Tävlingen reds i Wellington, Florida.

Världscupfinalvinnaren Patrik Kittel och Jovian kommer från en internationell seger i Grand Prix Special vid tyska ”Lilla Aachen” i slutet på mars. 76.213 procent blev de vinnarresultatet i Grand Prix Special.

Wow vad Maria von Essen och Invoice har imponerat under 2024! I Compiègne 3-5 maj möter de på nytt toppmotstånd.

Foto: Privat

Maria von Essen och hennes Invoice slog till dubbelt upp i nederländska Tolbert i mitten av april. Och de gjorde det med resultat som gav eko; 74.131 i GP och 75.000 i Grand Prix Special, programmet som avgör lagtävlingen vid OS i Paris. Rutinerade mästerskapsduon och bästa individuella ekipage vid Tokyo-OS med sin niondeplats, Juliette Ramel och Buriel K.H., gör sin första tävling sedan juli 2023.

Nu väntar en tung chans att slipa formen och visa att man hör hemma i kampen om de totalt fyra OS-platserna, tre får rida och en är reserv.

I de trestjärniga klasserna kommer både Tinne Vilhelmson Silfvén och Juliette Ramel från starka resultat med sina framtidsstjärnor som nu etablerat sig på allvar på den stora internationella dressyrscenen.

Femstjärnig individuell Grand Prix Special och Kür rids på söndagen. Trestjärnig Grand Prix rids på fredagen samt trestjärnig Grand Prix Special och Kür på lördagen.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändningar på ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här rids FEI Dressage Nations Cup 2024

21-25 februari, Wellington, USA, 3*
4 maj, Compiègne, Frankrike, 5*
14-18 maj, Budapest, Ungern, 4*

Så här går det till:

Nationerna kan delta i alla deltävlingar och också räkna poäng från alla. Lagen kan innehålla tre eller fyra ryttare. Har man fyra ryttare räknas de tre bästa resultaten.

Lagtävlingen avgörs i Grand Prix och de tre bästa resultaten i procent räknas samman till lagresultat.

Lagen får poäng enligt följande tabell:
3*: 1:a 10p, 2:a 8p, 3:a 7p, 4:a 6p ,5:a 5p, 6:a 4p,7:a 3p, 8:a 2p
4*: 1:a 12p , 2:a 10p , 3:a 9p, 4:a 7p, 5:a 6p, 6:a 5p, 7:a 4p, 8:a 3p
5*: 1:a p 15 , 2:a 13p , 3:a 11p, 4:a 9p, 5:a 7p, 6:a 6p, 7:a 5p , 8:a 4p

Laget med flest poäng vinner FEI Nations Cup Dressage 2024.

Publicerad:

Aktuellt