Annons
Annons

Ny succé för Sofie Lexner och Inoraline W i Hagen – dubbla pallplatser

Foto: Roland Thunholm

Det blev personbästa i GP och två pallplatser för Sofie Lexner och Inoraline W i Hagen, Tyskland i veckan.
– Att stå där på prispallen med Carl Hester och Charlotte, det kändes faktiskt ganska coolt, säger Sofie på väg hem från tävlingen.

Sofie Lexner och Inoraline har tagit steget upp på högsta internationella nivå och visar direkt att det är där de hör hemma. Efter succén i Herning för sex veckor sedan där de blev trea i GP och vann sin allra första GP Special fortsätter toppformen.

Nytt personbästa både för Sofie själv och ekipaget tillsammans i GP under tisdagen och en tredjeplats, samt fina procent och en tredjeplats igen i ekipagets andra GP Special tillsammans.

– Det gick ju så himla bra i Herning för sex veckor sen så jag tänkte att om jag kan vara lite runt den procenten så är jag överlycklig och redan i grand prixen så slog jag både mitt personliga och Inoralines rekord så det var ju jättejättekul.

Celebert sällskap på pallen

Framför sig på pallen båda dagarna hade hon inga mindre än de brittiska stjärnryttarna Carl Hester och Charlotte Dujardin.

– Det är jätteroligt att stå där på prispallen med Carl Hester och Charlotte, det kändes faktiskt ganska coolt. Jag hade en fantastisk känsla och Nora som hon kallas gav verkligen allt, vilket hon alltid gör på tävling. Hon vet alltid att hon ska vara så lydig och fin som hon bara kan. Vi hade några kommunikationsmissar idag, vi är inte rutinerade ihop än på den här nivån för det här var vår andra special någonsin, säger Sofie.

Sofie har ridit "Nora" sedan stoet var 3,5 år gammal och de har gjort hela resan ihop, allt ifrån unghästklasserna ända upp till grand prix. Mamman är ingen mindre än Noraline, som även är mamma till Patrik Kittels tidigare topphäst Scandic.

– Det var Patrik Kittel som hittade hästen åt oss hos Jan Greve som är uppfödare. Så det var en väldigt spännande faktor att de har samma mamma. Sen tränar jag också för Kyra (Kyrklund, reds. anm.) hon har tävlat Amiral som är morfar. Hon säger att det är väldigt stora likheter mellan dem, det här full gas framåt och väldigt mycket power. Så det finns många kopplingar, jättekul är det!

"En riktig diva i stallet"

Sofie beskriver Nora som ett riktigt powerhouse att rida, och en häst som alltid vill göra sitt bästa.

– Hon ger allt hon har väldigt mycket mod och självförtroende samtidigt som hon vill vara lydig, hon är väldigt mycket med mig och vill göra sitt bästa. Sen är hon ju en riktig diva i stallet, hon ropar på personalen hela tider och vill ha allt i ordning så det är mycket service kring henne, säger Sofie.

Nästa stopp i tävlingskalendern blir återigen Herning om sex veckor, där rider de samma klasser en gång till.

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt