Annons
Annons

Evelina Söderström & Anita Roslund årets första vinnare i LFC Dressage

Säsongspremiären av Lövsta Future Challenge är avklarad och det är Anita Roslund och Evelina Söderström som står som årets första vinnare.

I årets säsongstart av Lövsta Future Challenge Dressage fick vi se både bekanta och helt nya unga talanger glänsa. När det första kvalet avgjordes på Lidköpings Ridklubb var det Anita Roslund med Fontanell som tog hem segern för de unga Grand Prix-hästarna. Klassen för U25-ryttarna vanns av rutinerade Evelina Söderström med sin Cilantro.

– Jag kan knappt fatta att det här är sant, jag är helt otroligt glad, säger en överlycklig Anita Roslund efter ritten.

Fontanell är ingen egen uppfödning men de har hängt ihop bokstavligen sedan dag 1, då hon köpte honom av uppfödaren Lena Nyström.

Fontanell köpte jag när han var 1 dag gammal, jag tänkte att han skulle vara bra sällskapshäst till min andra Fürstenball-häst. Sedan provade vi vingarna i unghästklasserna och där avancerade vi för varje unghästår. Från en sjätte eller om det var sjundeplats på 4-års Breeders Trophy till vinst när han var 7 år. Sedan har vi fortsatt att utbilda och nu har vi tagit oss ändå hit, säger Anita.

Andraplatsen för de unga Grand Prix-hästarna gick till Carl Hedin med sin Davalerian och tredjeplatsen till Rebecca Mauléon med Johnie Walker BCN.

 

Rutinerad U25-segrare

Evelina Söderström och Cilantro har varit framgångsrika i Lövsta Future Challenge under flera år och var senast bästa svensk i Lövsta Future Challenge International Tour under Gothenburg Horse Show.

Jag är nöjd med vår ritt, även om det var inte helt lätt inne på banan idag. Cilantro blev lite spänd inne på banan, men han kändes ändå fin. Närmst för oss väntar U25-SM på Grevagården och därefter nästa LFC-kval på Strömsholm, säger Evelina.

Tvåa i klassen blev Cecilia Bergåkra med familjens egen uppfödning My Friend och trea Mary-Sophie Haid Bondergaard med Roberto des Frettes.

Lövsta Future Challenge Dressage avgörs i två klasser, U25-ryttare och Unga Grand Prix-hästar och i fem kval under året. De 4 ekipage med högst poäng i respektive klass tar en plats i finalen som avgörs under Sweden International Horse Show. Nästa kval avgörs under Strömsholmsdagarna vecka 23.

Fullständiga resultat från klassen här Länk till annan webbplats.

Publicerad:

Aktuellt