Annons
Annons

Säsongens femte pallplats - Patrik fortsatt etta i dressyrens världscup

Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Patrik Kittel bytte häst och tog efter det säsongens femte pallplats i FEI Dressage World Cup. I Neumünster blev det en andraplats bakom Emmelie Scholtens.

När det nalkades världscup i tyska Neumünster var det Forever Young HRH (ägare: Gestüt Peterhof & Patrik Kittel), Patriks SM-vinnare från 2023, som fick visa framfötterna.

Efter en fjärdeplats i den inledande GP:n där marginalerna var mikroskopiska i täten krönte de under söndagen tävlingshelgen med en fin andraplats i världscupküren.

– Jag är väldigt nöjd med helgen, det var ju nära segern och det är klart att jag vill ju alltid vinna men jag tycker att min häst har verkligen gått super. Neumünster är en otroligt rolig tävling men det är inte så enkelt, publiken sitter väldigt nära och det är väldigt högt tryck. Det är jättekul och vi fick högsta poäng av publiken på deras betygsättning, säger Patrik efter tävlingen.

Patrik Kittel: ”Väldigt stolt och glad”

Forever Young är ett känsligt sto men Patrik tycker att hon klarade den tuffa miljön galant.

– Det var många bra saker, trots att hon var lite på spänn lyssnade hon verkligen på mig och gjorde det hon skulle. Så jag är väldigt stolt och glad, nu är det hem och äta pizza ikväll och ta det lite lugnt med familjen.

Det innebär att Patrik hittills den här säsongen har tagit hem hela fem pallplatser, två med Bonamour och två med Touchdown.

Patrik har därmed utökat sin ledning i den västeuropeiska ligan, där Mattias Alexander Rath nu kliver upp på en andraplats medan danska Nanna Skodborg Merrald ligger trea.

Resultat världscupen dressyr Neumünster:

1. Emmelie Scholtens/Indian Rock, Tyskland, 81,565%
2. Patrik Kittel/Forever Young HRH, Sverige, 81,145%
3. Matthias Alexander Rath/Destacado FRH, 80,425%

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning FEI Dressage World Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt