Annons
Annons

Ny chans för Bonamour att briljera när världscupen räknar ner mot final

Bonamour har stått för finfina världscupstarter tillsammans med Patrik Kittel under säsongen 2023/2024.

Foto: Arkiv

Tre omgångar återstår i FEI Dressage World Cup. Först ut är Neumünster och där delas världscuppoängen ut efter söndagens kür. Patrik Kittel är på plats med hästen som gjort succé i årets världscup så här långt.

Bonamour och Patrik Kittel har gjort två världscupstarter hittills i år, i Budapest och i Stuttgart. Och resultatet – vinst i Budapest och en tredjeplats i Stuttgart. I Stuttgart satte duon också personligt rekord i kür med 81.340 procent.

– En riktigt härlig dag på jobbet. Det var den där riktigt häftiga känslan som man letar efter. Musiken kommer i gång och man bara ”bam”, hästen dansar och man bara är där tillsammans, sa Patrik Kittel efter rekordritten.

Nu är duon i farten igen och de möter internationellt motstånd i form av bland annat Ingrid Klimke, tysk lagdeltagare vid VM i Herning 2022, samt Nederländernas Emmelie Scholtens.

Kvalklassen i Neumünster rids i Grand Prix lördagen 17 februari klockan 09.00 och küren avgörs söndagen 18 februari klockan 10.00. Tävlingarna sänds live på FEI-tv/ClipMyHorse. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förutom redan nämnda framgångar har den svenska Patrik Kittel också tagit två pallplatser i årets världscup tillsammans med Touchdown; en seger i Herning och en tredjeplats i Amsterdam. Allt det här gör att Patrik Kittel just nu leder den Västeuropeiska ligan. Med 70 poäng är han sex poäng före danska Nanna Skodborg Merrald, silvermedaljör i Grand Prix Special vid EM i Riesenbeck 2023.

Aktuell ställning i FEI Dressage World Cup Västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kittel är redan klar för världscupfinalen i Riyadh 16-20 april i år men för de som inte är det börjar det dra ihop sig. Förutom Neumünster återstår också chanser att ta poäng vid deltävlingarna i Göteborg och
's-Hertogenbosch i världscupens Västeuropeiska liga.

Under helgen i Neumünster rids också trestjärniga hopptävlingar. Rolf-Göran Bengtsson och Douglas Lindelöw är på plats för Sverige. Även hoppklasserna sänds på ClipMyHorse Länk till annan webbplats..

Startlistor och resultat dressyr och hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständig deltagarlista dressyr och hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Publicerad:

Aktuellt