Annons
Annons

Regn av blågula pallplatser i dressyr: ”Riktigt bra - snart full fart”

Juliette Ramel och nya stjärnan Gideon K.H. är på väg mot etablering på internationella dressyrscenen. Likheten med storstjärnan och storebror Buriel K.H. är slående.

Foto: Privat

Landslagsryttarna Tinne Vilhelmson Silfvén och Juliette Ramel var i farten på varsin sida Atlanten och de presterade på topp. Två segrar och två andraplatser blev facit för de båda mästerskapsryttarna och deras framtidsstjärnor.

För Juliette Ramels del handlade det om Grand Prix och Grand Prix Special tillsammans med Gideon K.H. vid trestjärniga tävlingar i franska Le Mans. Den trettonåriga valacken är lillebror till Juliettes mästerskapsstjärna Buriel K.H. och deras internationella resa började i oktober 2023.

Ser väldigt lovande ut och har stor utvecklingspotential.

I helgen gjorde de sin tredje tävling tillsammans och två personliga rekord räckte till dubbla andraplatser bakom Isabell Werth och Wendy de Fontaine. Procenten 71.826 i GP och 73.915 i Grand Prix Special imponerade på förbundskapten Bo Jenå.

Riktigt bra! Det är ju en ny häst på den internationella arenan. Den ser väldigt lovande ut och har stor utvecklingspotential. Den passar ”Jullan” mycket bra och de har verkligen fått en bra start på sin karriär, säger förbundskaptenen.

Han fick också fina besked från trestjärniga tävlingar i Wellington, Florida där Tinne Vilhelmson Silfvén lotsade sitt tolvåriga sto Hyatt till seger i såväl Grand Prix som Grand Prix Special.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Hyatt vann både GP och GP Special den gångna helgen i Florida.

Foto: Susann J Stickle

Jag vill ta det långsamt och försiktigt. Det är ett stort ansvar att ha en så ambitiös häst och jag vill ta hand om den förmågan hon har och ge henne bra upplevelser.

70.596 procent i Grand Prix Special betydde personligt rekord för duon som visar på fin utveckling och nu tagit totalt tre topp-tre-placeringar på fyra starter under årets sejour i USA.

– Jag har stora förhoppningar på henne, men jag vill ta det långsamt och försiktigt. Det är ett stort ansvar att ha en så ambitiös häst och jag vill ta hand om den förmågan hon har och ge henne bra upplevelser. Hon är så mjuk och atletisk och kraftfull, säger Tinne Vilhelmson Silfvén i ett pressmeddelande.

Snart är det full fart!

Fler och fler landslagsryttare i dressyr startar upp säsongen och precis som många andra gillar Bo Jenå att OS-året är i gång och att atmosfären mot spelen i Paris börjar byggas upp.

– Ja, nu ser vi fram emot allt och snart är det full fart, säger förbundskapten Bo Jenå.

Resultat Wellington, USA
3* Grand Prix:

1) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Hyatt, 69.348 procent
2) Camille Carier Bergeron, Kanada, Finnländerin, 67.804 procent
3) Ashley Holzer, USA, Hansel, 67.739 procent

3* Grand Prix Special:

1) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, Hyatt, 70.596 procent
2) Ashley Holzer, USA, Hansel, 70.574 procent
3) Jemma Heran, Australien, Saphira Royal 2, 70.319

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resultat Le Mans, Frankrike
3* Grand Prix:

1) Isabell Werth, Tyskland, Wendy de Fontaine, 74.348 procent
2) Juliette Ramel, Sverige, Gideon K.H., 71.826 procent
3) Henri Ruoste, Finland, Quentano 2, 71.587 procent

3* Grand Prix Special:

1) Isabell Werth, Tyskland, Wendy de Fontaine, 74.511 procent
2) Juliette Ramel, Sverige, Gideon K.H., 73.915 procent
3) Juan Antonio Jimenez Cobo, Spanien, Quartar, 69.957 procent

Fullständiga resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Aktuellt