Annons
Annons

OS stora målet för dressyrlandslaget: ”Vi ska kämpa för att ta medalj”

Foto: Roland Thunholm

Nations Cup-tävlingarna blir viktiga. Utomhusresultat likaså. Dressyrens förbundskapten Bo Jenå har en kort säsong på sig för att matcha sitt landslag mot årets största uppgift. Om knappa sex månader ska tre svenska dressyrryttare kliva in i OS-elden i Paris.

- Det ska bli väldigt spännande och vi ser mycket fram emot att tävla på en så anrik plats som slottet i Versailles, säger Bo Jenå, och fortsätter:
- Det påminner mig om OS i London, som låg otroligt vackert i kungliga Greenwich Park med Londons skyline i bakgrunden. Jag tror att det här kommer att bli ett minst lika fantastiskt OS.

Jag vill se att de presterar, framför allt i Grand Prix Special.

Dressyrlandslagets spetstrupp 2024 består av mästerskapsrutinerade Patrik Kittel, Therese Nilshagen, Juliette Ramel och Malin Wahlkamp-Nilsson. Där bakom finns ytterligare sex ryttare i A-truppen som vill vara med och slåss om OS-platserna. Bo Jenå har klart för dig vad det är han vill se under vårens tävlingar.
- Jag vill se att de presterar när utomhussäsongen drar igång, framför allt i Grand Prix Special som är lagprogrammet på OS.

Tävlingarna i Hagen, Tyskland, i slutet av april, Nations Cup i franska Compiègne i början av maj och Rotterdam i Nederländerna på midsommar blir extra viktiga i matchningen mot OS.
- Varje ryttare har förstås också en individuell plan för sin häst som vi i landslagsledningen försöker supporta så mycket vi kan.

Vi har visat tidigare att vi verkligen kan vara med när det gäller.

Utöver tävlingar blir det landslagssamlingar i maj och i juni på Patrik Kittels gård.
- Då samlar vi ryttare och hästar och har både uppsuttna träningar med Lussan (Louise Nathhorst) och avsuttet med vår mentala coach Kjell Enhager, berättar Bo Jenå.

Förhoppningen är att åka till Paris med ett lag som kan vara med och slåss om medaljerna.
- Vi har visat tidigare att vi verkligen kan vara med när det gäller. Givetvis ska vi kämpa för att ta en medalj, säger Bo Jenå.

Landslagstrupperna i dressyr 2024

OS i Paris pågår 26 juli – 11 augusti. Dressyren avgörs 30 juli - 4 augusti. Sista anmälningsdag för OS-ekipagen är 8 juli.

Publicerad:

Aktuellt