Annons
Annons

Touchdown och Kittel tillbaka i hetluften vid fullmatad världscuphelg i Amsterdam

Patrik Kittel och Touchdown har varit på världscuppallen flera gånger om och också vunnit. I Amsterdam 27 januari har de första chansen för 2024.

Foto: Arkiv

Topptävlingar med världscup i hoppning och dressyr. Lövsta Future Challenge International Dressage Tour. Det väntar godbitar i Nederländernas huvudstad 25 - 28 januari. Patrik Kittel rider FEI Dressage World Cup, Angelica Augustsson Zanotelli rider FEI Jumping World Cup och svenska ungdomar får känna på internationell hetluft.

Världscupfinalen i både hoppning och dressyr avgörs 2024 i Riyad 16 - 20 april. Innan finalbiljetterna delas ut återstår tre omgångar för hoppningen och fyra för dressyren. Redan nu är hoppryttarna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson klara för final. För dressyrens Patrik Kittel ser det också mer än bra ut; han är i ledning i den Västeuropeiska ligan när sju av elva omgångar avgjorts.

Küren i Amsterdam avgörs lördagen 27 januari klockan 12.20 och dessförinnan rids Grand Prix fredagen 26 januari klockan 10.50. Endast resultatet i kür ligger till grund för världscuppoängen. Båda klasserna sänds på FEI-tv/ClipMyHorse.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning FEI-tv/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning FEI Dressage World Cup Västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Patrik Kittel och hans mästerskapshäst Touchdown gör sin första start för 2024, ett år då OS i Paris är det största målet. Stjärnduon vann säsongens inledande världscupomgång i Herning. Kittel har också med sig en tredjeplats i Stuttgart tillsammans med Bonamour och får även räkna poäng för sin seger i Centraleuropeiska ligans första omgång som han vann i Budapest tillsammans med Bonamour. I Amsterdam ställs Patrik och Touchdown bland andra mot flerfaldig vinnaren av världscupfinalen Isabell Werth samt regerande världsmästaren Charlotte Fry.

SVT sänder världscupen i hoppning

Hoppryttaren Angelica Augustsson Zanotelli gör sin fjärde världscuptävling för säsongen. Den här gången är hästarna Kalinka van de Nachtegaele och Kendrick 4 på plats tillsammans med den tidigare världscupvinnaren från Helsingfors 2022 och Göteborg 2011.

Världscupen i hoppning avgörs söndagen 28 januari klockan 15.40 och sänds i SVT1 och på SVT play med start 15.35. Klassen sänds också på FEI-tv/ClipMyHorse med start samma tid.

Startlistor och resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Länk till sändning FEI-tv/ClipMyHorse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Aktuell ställning FEI Jumping World Cup Västeuropeiska ligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Fullständig deltagarlista Amsterdam 5* hoppning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ung dressyrelit tar plats i Amsterdam – tack vare Stuteri Lövsta

Lövsta Future Challenge International Dressage Tour startades av svenska Stuteri Lövsta och ger U25-ryttare möjlighet att tävla på internationella arenor i samband med världscupen. Touren har tre omgångar och rids i Herning, Amsterdam och Göteborg. Vid samtliga tillfällen rids Grand Prix och Kür.

I Amsterdam avgörs Grand Prix fredagen 26 januari klockan 09.00 och Küren lördagen 27 januari klockan 10.50. Cecilia Bergåkra och Vendela Eriksdotter Rubin är de svenska U25-ryttarna till start i Amsterdam.

I Amsterdam avgörs också ungdomsklasser i hoppning och där finns blågult i form av Ottilia Lundgren, Ebba Danielsson och Ida Selin.

Publicerad:

Aktuellt