Annons
Annons

Sök till våra Ryttarutvecklingsprogram senast 21 juli

Foto: Karolina Swärdh / Petter Arvidson/Bildbyrån

Satsar du mot toppen? Ta chansen att boosta din sportkarriär och få mentorer som Ann Catrin Carlsson, Louise Nathhorst och Göran Yogi Breisner. Nu öppnar ansökningsperioden till Svenska Ridsportförbundets centrala utvecklingsprogram som möjliggörs av våra sponsorer Folksam och ATG. Ansök senast 21 juli! Nytt för denna omgång är att Fredrik Spetz är tränare för nivå 3.

Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram Länk till annan webbplats. har under mer än ett decennium utgjort en språngbräda till toppen för svenska ryttare. Programmen finns på fyra olika nivåer där de två första nivåerna hanteras av förening och distrikt medan nivå 3 och nivå 4 organiseras på central nivå av Svenska Ridsportförbundet.

Nu öppnar ansökan till Ryttarutveckling Nivå 3 Folksam 2023/2024 samt Ryttarutveckling Nivå 4 – ATG Talang 2024.

Ansök senast 21 juli.

Programmen har utvecklats under åren och nivå 3 erbjuds idag för hela åtta grenar (hoppning, dressyr, fälttävlan, sportkörning, distans, voltige, WE samt paradressyr) medan nivå 4 erbjuds för de som satsar inom hoppning, dressyr eller fälttävlan. Nivå 3 är öppen för åldersgruppen 16-25 år medan målgruppen för nivå 4 är 18-cirka 30 år.

Fredrik Spetz vill visa vikten av det långsiktiga arbetet

Fredrik Spetz är ny för i år som tränare för hoppningens nivå 3 och ser väldigt mycket fram mot sitt uppdrag.

- Det känns jättekul att ha fått förfrågan. Jag själv vet ju hur lång väg det är att gå inom ridsporten och jag hoppas kunna förmedla mina erfarenheter till de unga ryttarna, säger han.

Fredrik Spetz i Aachen, Tyskland, 2023.

Foto: Karolina Swärdh

I början av året blev Fredrik Spetz A-tränare. Själv är han uppvuxen med att utbildning och träning för kompetenta tränare har stor betydelse när det kommer till ryttarens utveckling. Därför tycker han att det ska bli extra kul att få jobba med unga talanger.

- Som deltagare i både Ryttarutveckling nivå 3 och 4 kommer man kunna utveckla både sin ridning och sin hästkunskap och bli en bättre ryttare och hästmänniska. Jag hoppas kunna visa på vikten av det långsiktiga arbetet och fokus på ryttaren, att själv göra ett bra jobb och så kommer hästen prestera bättre, säger han.

Hållbara satsningar

Genom utvecklingsprogrammen vill Svenska Ridsportförbundet ge unga aktiva ny kunskap, inspiration och vägledning i sina sportsatsningar där fokus är på att skapa bra och sunda utvecklingsmiljöer. I båda programmen är det stort fokus på helheten, med syfte att forma hållbara satsningar. Programmen består av såväl teori som aktiv träning och innehåller ämnen som till exempel idrottspsykologi, kostlära och hästkunskap.

Till sin hjälp får man ett gäng namnkunniga tränare och mentorer. På nivå 3 stöttas du av Fredrik Spetz (hoppning), Louise Nathhorst/Elisabet Lundholm (dressyr), Viktoria Carlerbäck (fälttävlan) och Lotta Pålsson (körning) medan övriga grenar har ett anpassat upplägg. På nivå 4 heter mentorerna Ann Catrin Carlsson (hoppning), Louise Nathhorst (dressyr) och Göran Yogi Breisner (fälttävlan).

Många tidigare deltagare tillhör idag senioreliten i sina respektive grenar, till exempel Sissela Smith (hoppning), Ebba Adnervik (fälttävlan) och Johanna Due Boje (dressyr).

Ytterligare information och ansökningsformulär för Ryttarutveckling Nivå 3 Folksam 2023/2024 finns HÄR Länk till annan webbplats.

Ytterligare information och ansökningsformulär för Ryttarutveckling Nivå 4 – ATG Talang 2024 finns HÄR Länk till annan webbplats.

Ansök senast 21 juli.

Publicerad:

Aktuellt