Annons
Annons

Rolf Wengelin har avlidit

Rolf Wengelin. Foto: Roland Thunholm.

Rolf Wengelin har avlidit i en ålder av 90 år. En varm person och saknad kollega som under flera decennier var drivkraften bakom flera av ridsportens utbildningar.
– Han brann verkligen för utbildning och bidrog stort till det utbildningssystem för ridlärare och tränare som vi har idag, säger Gisela Löfstrand, verksamhetschef ridklubb/ridskola på Svenska Ridsportförbundet.

Rolf Wengelins engagemang och passion för hästar och för ridsporten sträckte sig över flera decennier och under ett långt yrkesliv. Han har varit banbyggare, tävlingsryttare, ridskolechef, utbildningschef på Flyinge och inte minst Svenska Ridsportförbundets allra första utbildningschef.

Hästens välfärd och utbildning har varit Rolfs patos genom livet. Han var en driven föregångare på utbildningssidan och var med och utformade tränarutbildningen, så att ryttare från norr till söder skulle få samma röda tråd i sin utveckling.

Rolf var också en av initiativtagarna bakom hippologutbildningen vid SLU och har varit med och etablerat två moderna ridsportanläggningar i Mittsvenska distriktet.

Rolf har med stor passion, både ideellt och som tjänsteman, arbetat för att ge ridsportens utbildningar innehåll och kvalitet. Han erhöll Svenska Ridsportförbundets förtjänstmedalj i guld 1999 medan han 2019 tilldelades Svenska Ridsportförbundets hederserkännande för sina betydande insatser för svensk ridsport.

- Rolf var en väldigt varm person och omtyckt kollega, alltid engagerad och intresserad. Hans arv lever vidare och fortsätter att forma morgondagens ryttare, tränare och ridlärare, säger Gisela Löfstrand.

Publicerad:

Aktuellt